Soda Shop, verfrissend idee!

Tuincentra en bouwmarkten zijn tegenwoordig veel meer dan een plaats waar je alleen terecht kunt voor bloemen, planten en een uitgebreid assortiment aanverwante producten. Omdat ze beschikken over veel verkoopoppervlak, ontstaan mogelijkheden om buiten het kernassortiment extra producten aan te bieden. Soda Shop heeft daar slim op ingespeeld door hier een gevarieerd aanbod van de meest gangbare A-merk softdrinks aan te bieden. We spraken met Niels Levens en Jeroen van den Berg, beiden verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf.

Tekst: Harrie Linssen

Ontstaan
Jeroen: “Door bestaande connecties met tuincentra zijn we daar met Soda Shop begonnen en konden we meteen de markt aftasten. Hoewel frisdrank een branchevreemd product is, bleek deze shop-in-shop-formule in korte tijd zeer succesvol, met name het verkoopresultaat per vierkante meter.”

Extra klanten
Niels: “Het concept werd zeer enthousiast ontvangen, want het zorgde ook voor extra klanten en dus extra omzet voor tuincentra. Zo werd deze succesformule al snel bekend. Jeroen: “Ook de marketing via de social media droeg daaraan bij. Bouwmarkten en tuincentra hebben voorzieningen die passen bij ons concept, zoals voldoende ruimte, karretjes en kassa’s.”

Marktleider
“Soda Shop bestaat nog maar anderhalf jaar, maar we zijn hard onderweg met meer dan 150 verkooppunten in Nederland en België”, vertelt Jeroen. “Daarnaast leveren we ook direct aan meer dan 100 winkels van verschillende ketens, neutraal of als private label. We zijn dan ook marktleider. Eigenlijk best knap als je ziet dat we dat met nog geen tien man doen!”

Toekomst
“Verder blijven het uitbreiden van ons team en assortiment de grootste doelen”, aldus Niels. “Uiteraard is de markt voortdurend in beweging en dat betekent dat je die markt goed in de gaten moet blijven houden en dat je vooral vooruit moet kijken. Zo komt er straks statiegeld op blikjes en dus moet je nu al nadenken over hoe je dat gaat aanpakken.” “Daarnaast kijken we naar mogelijke uitbreiding van het assortiment, zoals A-merken in koffie, snoep en wasmiddelen. Nu al zijn onze verkooppunten goed voor zo’n 15% extra bezoekers op de locaties waar we actief zijn. Ik zie dan ook zeker ruimte voor verdere groei”, besluit Jeroen.

Contactgegevens:
Soda Shop BV Breda (NL), T 076 – 20 55 212, info@sodashop.nl
Soda Shop BV Hoogstraten (BE), T 023 – 361 57 57

Deel dit bericht