Gras zaaien wordt gemakkelijk met SowEazy graszaden op doek

Kale plekken in je gazon herstellen of een nieuw gazon aanleggen was nog nooit zo gemakkelijk! ECOstyle lanceert SowEazy graszaden op doek, een nieuwe manier om eenvoudig en snel je gazon aan te pakken en te kunnen genieten van een prachtige, dichte grasmat zonder onkruid. 

Veel consumenten vinden zelf een gazon inzaaien niet eenvoudig. Het is lastig om het graszaad gelijkmatig te verspreiden, je hebt snel last van onkruid. Om nog maar niet te spreken over vogels die de graszaadjes graag wegpikken. En wil je aan de slag met graszoden, dan is ook dat niet altijd even gemakkelijk. Ze zijn zwaar, je hebt maar een korte periode om ze te leggen en vaak is het geen duurzame keuze.

SowEazy schuift al deze problemen opzij. Want met de graszaden op doek zaai je supereenvoudig een nieuw gazon in, of je herstelt in een oogwenk kale plekken in je gazon. Het gras komt mooi gelijkmatig op, al binnen een paar weken geniet je van een prachtig groene en dichte grasmat. Een bijkomend voordeel is dat onkruid geen kans krijgt én vogels het graszaad niet wegpikken. 

Hoe werkt SowEazy?
Het biologisch afbreekbare, lichtgewicht doek bevat graszaden van topkwaliteit die gelijkmatig zijn verdeeld. Hierdoor komt het gras mooi egaal op. Daarbij kan het doek goed vocht vasthouden, wat belangrijk is voor het graszaad om te ontkiemen. Onkruid krijgt geen kans. De speciale coating op het doek bevat natuurlijke voedingsstoffen, zodat het gras na ontkieming gelijk de juiste voeding krijgt voor een sterke start. Zo ontkiemt het graszaad snel en op de juiste plek.

Doordat de zaden vast zitten op het doek heb je geen last van zaden die wegwaaien of wegspoelen door de regen, of dat ze opgegeten worden door vogels. SowEazy gebruik je op een vlakke ondergrond, waarbij het aan te raden is de bodem een beetje los te maken. Rol het doek uit en knip het op maat. Na het leggen dek je het af net een beetje Gazongrond en houdt het goed vochtig. Al snel komen de eerste grassprietjes tevoorschijn. Het doek waar de graszaden op bevestigd zijn vergaat in de bodem en laat geen reststoffen achter. 

SowEazy is verkrijgbaar bij de tuincentra in Nederland en België en via diverse online kanalen.

Deel dit bericht