25-jarig bestaan: GROEN-Direkt

Het Boskoopse GROEN-Direkt is dit jaar al 25 jaar actief in de tuinplantenbranche. De ‘grootste groene marktplaats van Europa’ staat internationaal bekend om een continu en compleet assortiment tuinplanten en organiseert traditiegetrouw eind augustus de Najaarsbeurs. Dit jaar zal de beurs plaatsvinden op 25 (dat kan geen toeval zijn) en 26 augustus, en zal zij in het teken staan van het bedrijfsjubileum. Hans Cok van GROEN-Direkt vertelt ons meer over de succesvolle groothandel en de aanstaande speciale editie.

Tekst: Michelle van der Harst

Een stukje geschiedenis
Rekenen we 25 jaar terug, dan komen we uit op 1996. “GROEN-Direkt is klein begonnen in een soort bouwkeet met drie collega’s. Bijna alles werd nog handmatig verwerkt, van de orders en verzendlijsten tot het transport. Er was natuurlijk nog geen webshop, maar de beurzen werden al wel georganiseerd. In eerste instantie gebeurde dat maandelijks, later tweewekelijks. Inmiddels worden er 30 wekelijkse monsterbeurzen per jaar gehouden, en daarnaast diverse seizoensbeurzen met een groter aanbod. De Voor- en Najaarsbeurs zijn de grootste edities en hebben een sterk internationaal karakter”, laat Hans weten. Tijdens de beurzen worden er monsterplanten getoond. Begon GROEN-Direkt 25 jaar geleden met 300 tot 500 lagen tuinplanten, inmiddels zijn er wel meer dan 5.000 monsterpartijen van 500 tot 600 leveranciers te zien. “We kunnen dus wel spreken van een enorme ontwikkeling. Ook het team is flink gegroeid. Een logistiek team zorgt dat alle orders goed verlopen, en medewerkers op kantoor regelen alles daaromheen.”

Webshop
Tien jaar geleden werd ook de webshop opgericht. Die heeft de laatste jaren, en nog eens extra in coronatijd, een enorme boost gekregen. “De unieke formule van GROEN-Direkt kenmerkt zich door het beste van twee werelden: de combinatie van de wekelijkse monsterbeurzen én de webshop waar het assortiment 24 uur per dag ingezien en besteld kan worden. De monsterfoto’s die online worden gezet maken wij als enige in Europa zelf, zijn altijd uniek, up-to-date en actueel. Sinds dit jaar is het nieuwe assortiment in de webshop elke week al vanaf vrijdagavond digitaal te zien en te bestellen. In het weekend kan online ingekocht worden, en op maandag en dinsdag vindt de wekelijkse beurs plaats. Het blijft immers ook mooi om de planten fysiek te kunnen bekijken en hier en daar wat te voelen en ruiken”, aldus Cok.

Speciale beurseditie
GROEN-Direkt wil het 25-jarig jubileum een jaar lang vieren. De aftrap vindt plaats op de aankomende Najaarsbeurs. “Vanaf dat moment tot de Najaarsbeurs van 2022 zullen er verschillende festiviteiten en activiteiten plaatsvinden. Houd voor de concrete invulling de website (GROEN-direkt.nl) in de gaten!

Wat zeker is, is dat de Najaarsbeurs hét moment is om zowel het najaars- als zomerassortiment van tuinplanten in te kopen. Er worden meer dan 5.500 unieke partijen gepresenteerd, er is uitgebreid aandacht voor nieuwigheden en verkoopconcepten, er is een Product Promotie Plein en men kan gebruikmaken van de exclusieve voorverkoop van kerstbomen. Bestellen gaat gemakkelijk via de bestelapplicatie op tablet of mobiele telefoon. Uiteraard is de jubileumbeurs ook een mooie gelegenheid om – na de strenge regels om de pandemie in te dammen – weer eens een fysieke beurs te bezoeken en heel veel mensen uit de branche te ontmoeten. Na anderhalf jaar wordt het echt weer als vanouds”, voorspelt Hans.

Meer informatie
De Najaarsbeurs van GROEN-Direkt wordt op 25 en 26 augustus gehouden aan Noorwegenlaan 37 in Hazerswoude (op het ITC-terrein). Het is toegankelijk voor (inter)nationale handelaren en inkopers.

Houd voor de laatste informatie met betrekking tot de beurzen en de webshop de website van GROEN-Direkt (GROEN-direkt.nl) in de gaten of bel 0172 21 15 76.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is adsfasdf.png

Deel dit bericht