Cadeau-hits van Bills Barn

De COBB en de Blazaball: het zijn twee producten van Bills Barn, een bedrijf van broer en zus Bernard ter Steeg en Femke ter Steeg-Klok. In 15 jaar tijd bouwde het bedrijf een dealernetwerk op van 320 verkooppunten in de hele Benelux. En het einde is nog niet in zicht.

Tekst: Lisa Mooijman

Het begon allemaal met de COBB, oorspronkelijk ontworpen als kookoplossing voor bewoners van afgelegen gebieden en townships in Zuid-Afrika. Met de COBB kun je namelijk in een droge omgeving veilig, zuinig en schoon koken op vuur. Maar daar bleef het niet bij. De COBB groeide uit tot een moderne buitengrill met eindeloze mogelijkheden en een wereldwijde verkoop. Met de nieuwe Blazaball uit Australië gaat het nu dezelfde kant op. Als het even meezit wordt het in Nederland een kerstcadeau-hit.

“Onze ouders hadden een ruitersportwinkel waarnaast ze genoten van het buitenleven en van koken”, vertelt Bernard. “Zo kwamen we via een omweg bij de COBB terecht en onze ondernemersneus deed de rest. De COBB loopt heel goed. We verwachten nu veel van de Blazaball, omdat deze compacte brikettenstarter ook prima werkt in de open haard of houtkachel. Het scheelt daardoor een hoop gedoe, en zorgt ook dat je weinig tot geen last hebt van rook. Daar worden je buren ook blij van.”

Bills Barn heeft van het vele thuisblijven in coronatijd een voordeel kunnen maken, vertelt Bernard. “Mensen gingen met een klein gezelschap binnen of in de tuin dingen doen. Alles wat binnen was, verplaatst zich al langer naar buiten, maar toen kreeg buiten koken opnieuw een boost. Met de COBB en de Blazaball kun je veilig buiten koken, ook al ben je geen held met vuur maken.”

Recent lanceerde het duo voor zowel COBB als Blazaball een nieuwe website, boordevol inspiratie en met veel tips & tricks. “En wilt u graag verder ontdekken waarom de COBB en Blazaball een mooie aanvulling kunnen zijn op het assortiment in uw tuincentrum? Laat het ons weten. We maken graag tijd voor een gesprek”, besluit Bernard. •

www.billsbarn.nl, www.blazaball-europe.com en www.cobb.nl

Deel dit bericht