Dogstar: 25 jaar succesvol in ambachtelijk gemaakte hondensnacks met vers vlees

In een rijksmonumentale watermolen in het Limburgse Meerssen maken Maike en haar echtgenoot Pascal Spelt snacks voor honden die honderd procent puur natuur zijn, dus zonder welke toevoeging dan ook. De producten bestaan uit vers vlees en vers vlees gemengd met granen. Zij leveren onder de naam Dogstar aan groothandels en winkeliers. Ook worden de producten onder een groot aantal private labels aangeboden. Dit jaar bestaat Dogstar een kwart eeuw.

Tekst: Marie-Christine Koestal

De familie maakt dagelijks met ingrediënten van een uitstekende kwaliteit snacks (onder andere runderlongen, runderharttrainers en runderoren), trainingsdrops en aanvullende producten (zoals penspoeder) voor honden. Dat gebeurt op een ambachtelijke wijze. In twee grote droogkasten worden de producten gedroogd, op een dusdanige manier dat de smaak optimaal behouden wordt. De meeste stroom wordt zelf opgewekt; via een turbine in de snelstromende rivier de Geul. De producten worden dus energieneutraal geproduceerd met eigen opgewekte groene stroom.

Het meest succesvolle product van Dogstar zijn de trainingsdrops, vertelt Maike. “We hebben diverse soorten, zoals pens-, lams en kiptrainingsdrops. Het vlees is vermengd met licht verteerbare granen. Kijk maar uit voor je vingers als je zo’n trainer geeft. Honden zijn er helemaal gek op.”

In de 25 jaar van zijn bestaan heeft Dogstar een mooie groei doorgemaakt. Samen met een aantal werknemers wordt dagelijks gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook op verzoek van afnemers kunnen hondensnacks op maat worden gemaakt. Een proefpanel van honden uit de vrienden- en kennissenkring keurt alle nieuwe producten.

www.dogstar.nl

Deel dit bericht