Snelle standaard voor de echte kerstboom

Over ruim twee maanden is het kerstmis, maar kerstbomengroothandel Brinkman-Nordmann is het hele jaar door al bezig met deze sfeervolle feestdagen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het kweken, verkopen en transporteren van alle soorten kerstbomen, maar biedt ook gerelateerde accessoires aan. Zo is sinds een aantal jaar de kerstboomstandaard Quicktreestand© een succesvol onderdeel van het assortiment.

Na een bezoek aan Philadelphia in 2018 begon Brinkman-Nordmann met de verkoop van de Quicktreestand, een systeem dat al 70 jaar zeer populair is in de Verenigde Staten. Eigenaar Gerrit Brinkman vertelt: “Door een grote productiefout was 2019 een lastig opstartjaar, maar gelukkig zijn alle problemen in 2020 verholpen. Inmiddels heeft deze standaard van topkwaliteit zich absoluut bewezen. Er komt zeer veel interesse vanuit Nederland en de rest van Europa, en zelfs weer vanuit Amerika.”

De boomstandaard heeft dezelfde vorm als een hondendrinkbak, met als verschil dat er een pin is ingelast om de kerstboom eenvoudig rechtop te plaatsen. Specifieke technische elementen en een bepaalde vorm en bewerking helpen hierbij. De Quicktreestand is verkrijgbaar in metalen en kunststof uitvoeringen: de stalen standaard is verpakt per 6 stuks, die elk 2,5 kilo wegen, en de kunststof versie van 100% recyclebaar materiaal is verpakt per 8 stuks van 1,2 kilo. Beide bieden ze 5 jaar garantie. Kerstbomen blijven langer goed in de Quicktreestand doordat de ronde bak ruimte biedt voor ofwel 2, 3 of 5 liter water. Een lange houdbaarheid kan nog eens extra worden ondersteund door de Quicktreefresh bruistablet, die toevoegingen van natuurlijke suikers bevat.

Over Brinkman-Nordmann
Vanaf 1988 stond Gerrit Brinkman op weekmarkten om bloemen en planten te verkopen, en was hij wekelijks op de klok van FloraHolland te vinden. 10 jaar later ging Gerrit naar Denemarken om voor het tuincentrum van zijn ouders (Tuincentrum Brinkman) Nordmannen in te kopen. Zo kwam Brinkman-Nordmann tot stand. Deense kwekerijen die eerst volgens het concept Flora- danica Nordmann kweekten, begonnen met de kweek van het Brinkmanconcept. Daarna kwam er meer vraag van andere markthandelaren en tuincentra en begon Brinkman-Nordmann op nationale en internationale beurzen te presenteren. Import en export zowel binnen als buiten de EU heeft het bedrijf enorm doen groeien. Aangezien het in 2017 ook nog een eigen kwekerij van Picea omorika en Picea abies gestart is op de Veluwe, kan Brinkman-Nordmann aan tuincentra, retailers en handelaren het gehele assortiment kerstbomen leveren.

www.quicktreestand.nl

Deel dit bericht