Het kerstpakket waarmee je een boom plant

Wereldwijd worden er per minuut 30 voetbalvelden aan bos weggekapt. Dat zijn 15 miljard bomen per jaar. En omdat kerst misschien wel de minst duurzame tijd van het jaar is, besloten vijf impact-ondernemers van Nederlandse bodem dat het klaar was met de kerstpakketen-ellende en lanceren deze week een duurzame variant: SGD kerstbox: simply doing good. Het pakket zit vol duurzame cadeaus en garandeert het planten van een boom. 

7 miljoen kerstpakketten

Zo’n 7 miljoen kerstpakketten worden er jaarlijks weggegeven. Vaak dozen vol met de welbekende droge crackers, gevacumeerde kaas en nog net niet te oude wijn. Producten die op  betere, eerlijkere en milieu-vriendelijkere manier gemaakt zijn dan het ouderwetse gros, die hebben in kerstpakkettenland nog een 5-0 achterstand. Dat moet anders kunnen, besloot een groep impact-ondernemers van Nederlandse bodem. Want zou het niet lekker zijn als je werknemers aan hun kerstpakket ook nog een goed gevoel over houden?

Dit jaar mag het een tikje duurzamer

Daarom is vanaf deze week de Simply Doing Good box bestelbaar, een box vol lekkere producten mét een positieve impact. Zo zijn de pepermuntjes biologisch, de thee komt rechtstreeks van de boer, de deodorant is natuurlijk, het opschrijfboekje uitwisbaar, en de wijn vegan. Allemaal producten die op hun eigen manier bijdragen aan een betere wereld, bijvoorbeeld door de plastic soep tegen te gaan, papierafval te verminderen (MOYU) of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen (Max’s Mints). De merken planten bomen en doneren drinkwater. 

Kerstpakketten giganten worden uitgedaagd  Met hun box dagen zij de kerstpakketten giganten uit die al jarenlang de kerst-markt domineren. Zodat ook deze partijen in gaan zien dat kerstpakketten vullen met goede, leuke en lekkere producten belangrijker is dan er zo veel mogelijk voor weinig instoppen. Uiteindelijk is het de groep ondernemers er namelijk om te doen om zoveel mogelijk positieve impact te maken, en goed voorbeeld doet hopelijk volgen.

Deel dit bericht