Europese kwaliteit van OKE Decorations bij Trendz

Op 28, 29 en 30 augustus was het weer tijd voor de Trendz-vakbeurs in Gorinchem. Zo’n 160 exposanten namen deel aan de najaarsbeurs in de Evenementenhal. Eén daarvan is OKE Decorations. De Belgische groothandel in decoratieartikelen leverde tot nog toe voornamelijk aan tuincentra, bloemenwinkels, decoratie- en meubelzaken in België, Frankrijk en Luxemburg, maar wil zich nu vooral focussen op de Nederlandse markt. Bestuurder Arjen Vanleuven vertelt DeTuinMarkt over de eerste deelname van het familiebedrijf dat hij als tweede generatie runt.

Tekst: Michelle van der Harst

“Wij hebben eigenlijk altijd opendeurdagen in onze showroom in Ronse gehouden, doordat er in België sinds enkele jaren geen decoratiebeurs meer doorging. Onze deelname aan Trendz was iets totaal anders, want de indeling in de showroom is zo goed als definitief en voor de beurs stellen we een complete stand samen. Welke producten namen we mee? Ons assortiment is heel groot, dus maakten we een selectie: een perfecte mix van nieuwigheden en onze populairste producten. Zodanig dat de keuze op de beurs makkelijker was , maar dat bezoekers toch een goed idee hebben van de producten van OKE Decorations”, vertelt Arjen.

“Producten die we zoal meenamen, zijn terracotta potten uit Italië, houtwerk uit Tsjechië en ijzeren items uit Duitsland. Ook introduceerden we de kerstcollectie”, laat Arjen weten. “85% van ons aanbod komt uit Europa, wat natuurlijk garant staat voor een betere kwaliteit. Daar ligt ook onze focus: op kwaliteit en Europees. Wanneer wij iets niet op stock hebben, is de wachttermijn maximaal acht weken, aangezien we rechtstreeks samenwerken met de fabrikanten. Is er in China iets niet op voorraad, dan kan het wel zes maanden duren voordat het binnen is.”

Groeimarge
Arjen besluit met de focus op Nederland: “In de Nederlandse markt hebben we nog heel veel groeimarge. We staan ook op de beurs met het idee enkele zelfstandige agenten aan te trekken. Eigenlijk willen we een marktuitbreiding proberen forceren en die agenten zijn erg belangrijk om de opvolging naadloos te laten verlopen.” Wie niet op de Trendz-beurs aanwezig was, kan op 19 en 20 september ook de opendeurdagen van OKE Decorations bezoeken. Twee ervaren agenten verwelkomen u in de showroom in Ronse. Uiteraard is het bedrijf ook de rest van het jaar op afspraak te bezoeken voor cash & carry of voor het plaatsen van een bestelling.

Deel dit bericht