Zeven bedrijven openen op 18 juni hun deuren

Op zaterdag 18 juni openen zeven boomkwekerijbedrijven in Boskoop hun deuren voor consumenten. De bedrijven zijn gevestigd rondom het Paddegat, de Compierekade en de Burgemeester Smitweg, op de grens van Boskoop en Hazerswoude. Het publiek is welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Van 09.30 tot 10.00 vindt de opening plaats waar deelnemers, pers, sponsors en vakgenoten bij uitgenodigd zijn.

De deelnemende boomkwekerijbedrijven dit jaar zijn stekbedrijf D.J. Hendriksen, Salixkwekerij Bontekoe, Skimmia en Pernettya kwekerij JW Bakhuijzen, jongplantenkweker MG De Boer, lavendelkweker Gebr. Van der Salm en vaste planten kweker Remon Bakhuiijzen.

Centrale plein met carrièreplein

Op het centrale plein, op de nieuwe kwekerij van Van der Salm aan het Paddegat in Boskoop, zijn diverse sponsors en toeleveranciers aanwezig. Ook is hier het BoskoopWerkt.nl carrièreplein. Naast opleidingsmogelijkheden worden hier tientallen vacatures getoond aan de verwachtte 4000 bezoekers. Boomkwekerijbedrijven uit de Boskoopse Greenport kunnen hun vacature gratis plaatsen op boskoopwerkt.nl, waarna deze ook op de Open Kwekerijdag getoond wordt.

Ook vakgenoten meer dan welkom

Na 10 geslaagde edities, weten Boskoopse, Nederlandse en zelfs buitenlandse kwekers inmiddels ook de weg naar de Open Kwekerijdag te vinden. Jaarlijks worden de deelnemers meer en meer bezocht door vakgenoten die eens bij de collega’s willen komen kijken. De aanwezige toeleveranciers die zich bij de kwekerijen presenteren zijn hier een extra meerwaarde.

Door de belangeloze deelname van de kwekers en de gulle giften van Greenport Boskoop, Groen-Direkt Boskoop en vele andere sponsors, is de Open Kwekerijdag gratis te bezoeken. Ook parkeren is gratis, al verzoekt de organisatie om zo veel mogelijk op de fiets te komen. De Open Kwekerijdag wordt gehouden op zaterdag 18 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur. Navigeer naar de Compierekade in Boskoop. Bezoek voor actuele informatie www.openwekerijdag.nl of volg www.facebook.com/openkwekerijdag en instragram.com/openkwekerijdag

Deel dit bericht