3 kweeksystemen voor keuken en tuin

‘Kweek it till you make it’ – Nature® hydrocultuur kweekbak, mini-kweekkas en verticale tuin

Altijd verse peterselie, oregano en munt onder handbereik: dankzij tuinmerk Nature® kun je, ook zonder tuin, een eigen kruidentuintje aanleggen. Het begint met het ontkiemen van de zaden, dat is eenvoudig met een hydrocultuur kweekbak of mini-kweekkas. Vervolgens plaats je de jonge plantjes over in een verticale tuin of natuurlijk in de (moes)tuin.

Hydrocultuur – zaaien, water geven en laten groeien
Hydrocultuur is een kweektechniek waarbij je geen aarde nodig hebt maar waarbij de planten groeien op basis van water waaraan voedingsstoffen zijn toegevoegd. Dit kweeksysteem met speciaal steekschuim heeft veel voordelen zoals een versnelde ontkieming, een optimale PH-waarde en het elimineert risico’s op ziekte bij de jonge plant. Uit verschillende studies zou blijken dat groenten en fruit hierdoor een grotere hoeveelheid vitaminen en mineralen met zich mee dragen. De Nature Hydrocultuur set bestaat uit een kunststof kweekbak, een tray van steekschuim met 7 rijen van 11 zaaivakjes. Je vult de kweekbak met water en in de tray vul je ieder vakje met een zaadje. Vervolgens plaats je de tray in de kweekbak, deksel erop en wachten maar! Na ongeveer 10 weken kun je de plantjes verpotten. Verkoopadviesprijs € 12,95.

Mini-kweekkas met regelbare ventilatieopeningen
Deze mini-kweekkas maakt het je ook gemakkelijk: de compacte Nature kweekkas van 55 x31cm heeft een uitneembare tray met 144 vakjes die je met potgrond en zaadjes vult. Dankzij de capillaire (vochtvasthoudende) mat wordt het water goed verdeeld en hoef je de zaadjes minder vaak water te geven. Dankzij de verstelbare ventilatieopeningen in de deksel is de vochtigheidsgraad eenvoudig te regelen waardoor zaadjes sneller ontkiemen en vervolgens beter groeien. Verkoopadviesprijs € 46,95.

Verticale kruidentuinen voor binnen en buiten
Zijn de zaailingen goed gegroeid, dan kunnen ze overgeplaatst worden naar een grotere pot. Nature biedt verschillende oplossingen voor een hippe verticale tuin. Zo kun je met de kleine set, bestaande uit een rail van 60cm breed en vier potjes, ook een lange, strakke rij van kruidenplantjes creëren in je keuken of tuin. Dankzij het ‘intelligente’ bewateringssysteem wordt giet- of regenwater via een filter naar de onderkant van de pot geleid. Met een schuifje kun je het water eruit laten lopen. Verkoopadviesprijs € 22,95.

Wil je meer flexibiliteit dan is dit verrijdbare planten/kruidenrek ideaal voor op het balkon of in de tuin. De verticale tuinierset van Nature is 97cm hoog, bestaat uit vijf rijen met potten/bloembakken in verschillende afmetingen.  Verkoopadviesprijs € 74,95.

5 tips voor succesvol kweken 

  1. Zaailingen die binnen staan hebben per dag 12 tot 14 uur licht nodig.
  2. De ideale ontkiemingstemperatuur ligt tussen de 21-24 °C en tussen de 25-30 °C voor nachtschade-achtigen zoals tomaten, paprika’s en aubergines.
  3. Na ontkieming moet de temperatuur overdag ca. 18 °C en ’s nachts 15 °C zijn.
  4. Het ideale groeimedium bevat zachte turf en vermiculiet.  
  5. Het groeimedium voldoende bevochtigen voor het zaaien en zorg er daarna voor dat het vochtig blijft maar niet oververzadigd raakt.

Over Nature® 
Voor je hele tuin vertrouwen op Nature®; dat gaat heel natuurlijk. Nature® heeft meer dan 900 artikelen die het complete spectrum bestrijken van het zaaien en planten, decoreren, aanleggen, beschermen (zomer en winter) en het onderhouden, inclusief de juiste accessoires.

Deel dit bericht