Bouw high tech laboratorium voor KP Holland

In opdracht van de vooruitstrevende kweker en veredelaar KP Holland bouwt Smiemans Projecten langs de drukke bloemenroute een technologisch hoogstaand laboratorium.

De 1.400 m2 breedkap constructie voor het laboratorium wordt naast hun bestaande kas aan ‘de Kasteelweg’ gebouwd, een zichtlocatie langs de N222 als men het Westland in of uitrijdt. Het streven is om in september te starten met de bouw zodat het rond de jaarwisseling opgeleverd kan worden.

AAB is de ontwerpende en begeleidende partij voor dit project. Hoedbouw verzorgt de bouwkundige zaken en Smiemans Projecten bouwt als specialist de glasconstructie. Een traditionele 12,80 breedkapper wordt getransformeerd in een volwaardig pand met geheel geïsoleerde schil zodat het ideale binnenklimaat gerealiseerd kan worden. Diverse kantoren, klimaatcellen en overige units maken het project tot een mooi geheel. 

De reden voor de bouw van het laboratorium is dat de vraag naar weefselkweek materiaal enorm is  toegenomen de afgelopen jaren. KP Holland speelt hier op in door uit te gaan breiden. In het nieuwe laboratorium zal de focus liggen op weefselkweek, het vermeerderen van plantmateriaal in een steriele omgeving, vnl. als basis materiaal voor de buitenlandse laboratoria. Daarnaast zal KP Holland ook zijn horizon verder verbreden ter ondersteuning van de veredeling. Een goed voorbeeld hiervan is het in huis te halen van een PCR (Polymerase Chain Reaction), voor marker assisted breeding. Hierdoor kan met behulp van moleculaire markers eigenschappen van planten worden geanalyseerd. 

Familiebedrijf KP Holland is veredelaar, vermeerderaar en producent van bloeiende en groene planten en levert wereldwijd vernieuwende jonge en bloeiende planten, zoals Curcuma, Kalanchoë en Spathiphyllum. 

Deel dit bericht