De E-volutie van een tuinklassieker: WOLF-Garten lanceert innovatief multitool-accusysteem

E-multi-star™ combineert duurzaamheid, efficiëntie en ergonomie

In de 100-jarige geschiedenis van WOLF-Garten is het multi-star® kliksysteem waarschijnlijk de bekendste productgroep: met slechts één klik kunnen meer dan 70 opzetstukken voor alle tuinklussen worden aangesloten op een van de 15 stelen.  Nu beleeft deze klassieker van WOLF-Garten zijn E-volutie met een nieuwe, ergonomische accu-basissteel en vijf gereedschappen met accu, zoals een heggenschaar en een gazontrimmer. Handig: je hangt de steel op in de muurbevestiging die tegelijkertijd de oplader is. Zo kun je altijd meteen aan de slag.

Elektrificatie van tuingereedschappen is een van de grootste trends in de tuinbranche voor de komende jaren. De basis van het duurzame e-multi-star™-systeem is de aluminium BS 140 eM-steel deze is 140 cm lang inclusief handvat en weegt slechts 1 kilo. Aangedreven door een accu-set met vijf 2,5 Ah lithium-ioncellen, heeft de 18V accu van deze basissteel een oplaadtijd van ongeveer 60 minuten.

2-in-1 concept – muurbevestiging en oplader in één

De muurbevestiging voor de BS 140 eM-steel is tegelijkertijd de oplader (max. 180 cm van een stopcontact monteren): om op te laden wordt de steel eenvoudig in de muurbeugel gestoken, zodat de accu altijd volledig opgeladen blijft. De elektrische aansluitingen aan de onderzijde hebben een geïntegreerde bescherming tegen opspattend water en vuil.

Op een veelzijdige manier te combineren

De nieuwe accu-steel is ontworpen voor de nieuwe e-multi-star™ tools maar ook nog te combineren met alle bestaande multi-star® gereedschappen. Dit voorjaar komen er vijf accu-aangedreven gereedschappen: een gazontrimmer, heggenschaar, takkenschaar, grasschaar en een takkenschaar. Met behulp van de multi-star®-adapter met vergrendeling worden de nieuwe, lichtgewicht opzetstukken met slechts één klik stevig aan de accu-steel bevestigd.

Ergonomisch en flexibel

De ergonomisch gevormde handgreep van de accu-steel ligt comfortabel in de hand en maakt een moeiteloze bediening in verschillende posities mogelijk – of het nu op de grond of in de lucht is. Alle gereedschappen zijn uitgerust met een scharnier waarmee de werkhoek tussen het gereedschap en de accu-steel op een flexibele manier kan worden gewijzigd zodat je ergonomisch kan werken.

Efficiënt en gebruiksvriendelijk

De batterij gevoede apparaten van het e-multi-star™-systeem kunnen op elk moment met een druk op de knop betrouwbaar worden gestart. De accu-steel heeft een veiligheidsschakelaar zodat het gereedschap kan worden gestart en gestopt zonder dat de veiligheidsknop elke keer opnieuw moet worden geactiveerd.

De e-multi-star™ collectie van dit voorjaar

  1. Gazontrimmer LT 25 eM

Perfectioneer het gazon met deze elektrische gazontrimmer. Met 1,4 mm enkele draad en automatische draaddoorvoer biedt de LT 25 eM de beste snijkwaliteit met een snijdiameter van 25 cm. De draadspoel van de 1,1 kg-trimmer is apart verkrijgbaar als accessoire.

  • Heggenschaar HT 40 eM

Snoei de heg elektrisch, dat is veilig, duurzaam en gemakkelijk. Praktisch: de verstelbare werkhoek zorgt voor extra comfort bij het snoeien van de bovenkant van de heg en maakt veilig werken vanaf de grond mogelijk – zonder het gebruik van een ladder of ander platform. De tegengestelde draaiende messen van de heggenschaar van 1,9 kg hebben lasergeslepen messen met een snijlengte van 40 cm en een mesafstand van 16 mm.

  • Kettingzaag PS 20 eM

Dit zeer compacte ontwerp en de flexibele werkhoek zorgen voor de best mogelijke manoeuvreerbaarheid in de boom. Spikes en haken worden gebruikt om het zagen te ondersteunen en om de afgezaagde takken te verwijderen.De kettingzaag met een bladlengte van 20 cm heeft een motor van slechts 1,8 kg. De kettingzaag heeft een automatische olietoevoer en een olievenster voor het controleren van het restoliepeil in de 60 ml tank. Meswissel, kettingwissel en kettingspannen zijn mogelijk zonder gereedschap. Dat maakt deze zware klus stukken lichter.

  • Grasschaar GS 10 eM

Voor de scherpste gazonranden: deze lichte grasschaar van 0,8 kg werkt met een snijbreedte van 100 mm en heeft een extra scharnier waarmee het mes 90° naar rechts of links kan worden gedraaid. Grote, vaste wielen zorgen voor een hoge wendbaarheid, zelfs op ruw en oneffen terrein.

  • Takkenschaar TL 32 eM

Veilig en comfortabel vanaf de grond takken snoeien? Geen probleem met de TL 32 eM: de takkenschaar heeft messen met een hygiënische anti-kleeflaag voor eenvoudige reiniging. Hierdoor kunnen takken tot een diameter van 32 mm extra gemakkelijk worden doorgezaagd. Dankzij de verlengstok van 1 m kunnen, afhankelijk van de lengte van de gebruiker, zelfs moeilijk bereikbare plaatsen op een werkhoogte van ongeveer 4 m gemakkelijk worden bereikt. De snijkop, die met de draaivergrendeling snel tot 270° kan worden versteld, past zich aan alle groeirichtingen aan. Dit maakt het toppen van het bomen extra gemakkelijk.

D-handgreep

De D-handgreep, die traploos in positie en hoek verstelbaar is, maximaliseert de wendbaarheid van het e-multi-star™-systeem verder en vermindert trillingen. De als accessoire verkrijgbare handgreep wordt eenvoudig zonder gereedschap met een clipsluiting aan de accu-basissteel bevestigd.

Prijzen*

WOLF-Garten e-multi-star™ D-houder HA eM                                                               €17.99

WOLF-Garten e-multi-star™ 2-in1 oplader en bevestiging QC 25 eM                      €31.49

WOLF-Garten e-multi-star™  basis accu-steel BS 140eM                                           €83.99

WOLF-Garten e-multi-star™ grastrimmer LT 25 eM                                                     €41.00

WOLF-Garten e-multi-star™ heggenschaar HT 40 eM                                                 €79.99

WOLF-Garten e-multi-star™  kettingzaag PS 20 eM                                                     €104.99

WOLF-Garten e-multi-star™ grasschaar GS 10 eM                                                       €46.99

WOLF-Garten e-multi-star® takkenschaar TL 32 eM                                                    €115.49

WOLF-Garten geeft 3 jaar garantie op e-multi-stargereedschappen en 2 jaar op de e-multi-star steel. *prijzen onder voorbehoud

Over WOLF-Garten®

WOLF-Garten®, merk van Stanley Black & Decker, is opgericht als ijzerwarenfabriek door August Wolf in 1922 en wordt tot op de dag van vandaag gekenmerkt door het voortdurend streven naar innovatie. Het logo met de opvallende gele wolvekop op een rode achtergrond staat al generaties lang garant voor Duitse vakmanschap en kwaliteit. Als totaalleverancier van tuingereedschap wordt WOLF-Garten® beschouwd als een van de grootste fabrikanten in de volledig assortiment-sector. Het uitgebreide productassortiment reikt van tuingereedschap, grasmaaiers, hakselaars en snoeischaren tot zaden en meststoffen. 

Meer informatie over de producten van WOLF-Garten®? Bezoek https://www.wolf-garten.com/nl.

Deel dit bericht