Edupet Uitgeverij lanceert Katten & Homeopathie

Op vrijdag 9 december was de feestelijke presentatie van het boek Katten & Homeopathie. Genodigden vierden samen met auteur Evelien van der Waa de lancering van het zeer leesbare boek voor katteneigenaren en dierprofessionals dat bijdraagt aan meer begrip voor en kennis van homeopathische geneeskunde.

De eeuwenoude complementaire geneeswijze is niet alleen aan mensen voorbehouden. Ook bij dieren kan homeopathie zinvol worden ingezet, mits er rekening wordt gehouden met het soort dier, zijn omgeving, aard, lichamelijke en geestelijke gezondheid en ziektegeschiedenis. Onmisbaar hierbij is een gelijkwaardige samenwerking met reguliere dierenartsen, veterinair specialisten, andere behandelaars van complementaire diergeneeskunde en dierengedragstherapeuten. Daarnaast is een realistische visie op homeopathie als geneeswijze essentieel. Het is immers geen wondertherapie, maar kan wel extra behandelingsmogelijkheden bieden als de reguliere diergeneeskunde de zorgvraag niet voldoende kan invullen.


Katten & Homeopathie: 14 geneesmiddeltypen bij de kat
Dierenarts Evelien van der Waa maakte begin 2000 de bewuste keuze zich geheel te richten op de homeopathie als aanvullende geneeswijze. Meer door toeval dan door opzet behandelt ze voornamelijk katten. Ze combineert daarbij deskundigheid met een gezonde dosis nuchterheid en doortastendheid. Daarmee is niet alleen de kat geholpen, maar ook de bezorgde eigenaar. Die kan erop vertrouwen dat Evelien altijd de fysieke en mentale gesteldheid van de kat vooropzet. ‘Het welzijn van het dier mag nooit in het gedrang komen’, aldus Evelien van der Waa.


Auteur Evelien van der Waa
Evelien van der Waa was als kind al gek op dieren, vooral op honden en paarden, en wilde al heel jong dierenarts worden. Na een keer te zijn uitgeloot voor de studie diergeneeskunde, werd ze in 1988 toegelaten om in 1995 af te studeren als dierenarts. Naast haar werk in een gemengde praktijk, heeft ze de artsenopleiding voor homeopathie gedaan. Sinds 1998 heeft ze zich helemaal toegelegd op de homeopathische behandeling van gezelschapsdieren. In de homeopathie benader je het dier als een geheel en de geneesmiddelen die worden gebruikt, stimuleren het lichaam tot zelfherstel. Homeopathie is voor Evelien dan ook een hele mooie aanvulling op de gangbare diergeneeskunde.

Deel dit bericht