Esschert Design verwelkomt de Olla

Een nieuwe Sneak Peak bij Esschert Design! Deze keer nemen we jullie weer mee terug in de tijd met de introductie van opnieuw een eeuwenoude toepassing: de Olla. We mogen deze irrigatietopper toevoegen aan de voorjaars-/zomercollectie van 2021.

In de vorige Sneak Peak Woensdag vertelden we al dat de natuur onze grootste inspiratiebron is en dat we het wiel niet altijd opnieuw uit moeten willen vinden. Dat het bekijken van eeuwenoude toepassingen soms nieuwe inzichten oplevert. Zo ook bij de nieuwe Olla.

Een Olla is een keramische, ongeglazuurde pot, gemaakt van poreus terracotta. De Olla maakt water geven in de tuin makkelijker, efficiënter en milieubewuster. De Olla kan maar liefst een besparing van vijftig tot zeventig procent opleveren in het watergebruik!

Hoe werkt de Olla

Kenmerkend is de smalle hals in combinatie met de dikke buik. Deze dikke buik graaf je in tussen de bloemen of planten. Vervolgens giet je hem vol met water (vul de pot zo’n één á twee keer per week bij), sluit je hem af met de dop en de Olla doet de rest. Die dop is belangrijk, want hij voorkomt verdamping, vervuiling en eitjes van vervelende beestjes.

De irrigatie van de grond gaat door het poreuze karakter van terracotta eigenlijk vanzelf. De wortels van de omliggende planten groeien naar de pot toe en de Olla geeft alleen water af als dat nodig is. Doordat het water ondergronds zit, verdampt er minder en komt het niet op ongewenste plekken terecht. Dat zorgt ook voor een lossere bodemstructuur. Anders dan bij sproeien of gieten, waarbij de grond ‘dicht gaat zitten’.

Bent u benieuwd naar de Herfst/Winter collectie 2020 en meer nieuws en trend voor Lente/Zomer 2021? Plan uw showroombezoek in Enschede of bekijk de virtuele rondleiding op onze website.

*Afbeeldingen en afmetingen van Sneak Peek artikelen kunnen afwijken van het eindproduct.

Deel dit bericht