Fusie Ruinemans Aquarium en Landman Hoevelaken

De bedrijven Ruinemans Aquarium en Landman Hoevelaken zijn gefuseerd en gaan voortaan door onder de naam Ruinemans Group. Ruinemans Aquarium BV focuste zich sinds de oprichting in 1955 volledig op de levering van levende dieren voor het aquarium. In de afgelopen tien jaar was hun assortiment steeds verder uitgebreid met onder meer planten, diepvriesvoer en voedseldieren. Met de overname van Landman Hoevelaken in 2020 is daar een heel nieuwe productgroep aan toegevoegd, in de vorm van hondenkauwsnacks en aanverwante producten. Het woord ‘Aquarium’ in de bedrijfsnaam van Ruinemans dekt hierdoor niet helemaal de lading meer. Vandaar de naamswijziging.

Tekst: Sander de Goede

Voor klanten levert deze fusie een voordelige situatie op, verwacht eigenaar Frank de Goey: “Het gehele assortiment wordt breder. Landman-klanten krijgen toegang tot een uitgebreider assortiment aan vissen en diepvriesvoer. Zij gaan ook minder betalen voor hun vissen, die nu uit dezelfde bron komen. Tegelijkertijd krijgen Ruinemans- klanten toegang tot een breed assortiment kauwsnacks.” Ruinemans Groep houdt voorlopig vast aan de bestaande logistieke dienstverlening. Klanten kunnen op de gebruikelijke manier blijven inloggen en bestellen. Ze ontvangen de bestelling dan ook op de hen bekende dag in de week. Daarnaast worden de klantgegevens van Landman en Ruinemans samengevoegd. Klanten en producten kunnen zo nog beter worden beheerd. Dit geeft in de toekomst ook mogelijkheden om de logistiek verder te stroomlijnen.

De Nederlandse en Belgische klanten van beide bedrijven zullen naar verwachting per medio januari 2022 alle producten van Ruinemans en Landman bovendien op één centrale website gaan zien en kunnen bestellen. Naar verwachting heeft de fusie geen negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid. Sterker nog, De Goey vermoedt dat op termijn de werkgelegenheid zelfs kan groeien. “Wij kiezen ervoor om ons assortiment vooralsnog alleen in Nederland en België aan te bieden. Vanuit capaciteitsoverwegingen gaan we eerst zien hoe de markt hier reageert. We verwachten in de toekomst wel meer werkgelegenheid, doordat we het Landman-assortiment ook aan onze klanten buiten Nederland en België kunnen aanbieden”, geeft De Goey aan.

Wie meer informatie wenst te ontvangen over Ruinemans Groep, kan altijd contact opnemen.

Deel dit bericht