Groeiend Emerald Eternal Green bouwt energieneutraal pand

Van eenmanszaak tot internationaal familiebedrijf

De populariteit van kunstbloemen en -planten nam de afgelopen jaren een enorme vlucht. Emerald Eternal Green, importeur en exporteur van natuurgetrouwe kunstbloemen, speelde daar zeer succesvol op in. Het bedrijf groeit zo explosief, dat het huidige pand bij Eindhoven Airport te klein is geworden. Emerald bouwt daarom een nieuw, energieneutraal pand op het Parkforum in Eindhoven, waarmee de nationale én internationale groei voortgezet kan worden.

Emerald Eternal Green begon in 1994 als een eenmanszaak in kunstbloemen en -planten, die eigenaar Hans van de Kerkhof vanuit zijn garage runde. Die tijd is inmiddels voorbij. Emerald is nu een internationaal bedrijf, dat zijn producten wereldwijd met succes verkoopt. De afgelopen jaren groeide Emerald explosief. Kunstbloemen -en planten werden steeds populairder en de behoefte aan natuurgetrouwe producten groeide sterk. Juist de natuurgetrouwheid vormt het onderscheidend vermogen van Emerald: Emerald-producten zijn niet van echt te onderscheiden.

Online groei dankzij corona
Emerald optimaliseerde zijn bedrijfsprocessen om de groei aan te kunnen, breidde het aantal productlijnen uit en bouwde stevig aan zijn naamsbekendheid. Het bedrijf speelt steeds in op de laatste trends in bloemen en planten en dankzij corona groeide ook de online verkoop van Emerald fors. Deze inspanningen resulteerden binnen vijf jaar in een forse omzetgroei.

Nieuw energieneutraal pand
Om die groei verder voort te zetten, is een nieuwe locatie noodzakelijk. Emerald groeide in het huidige pand uit zijn jasje en besloot een nieuw pand te bouwen. In november ging de eerste schop in de grond voor de nieuwbouw, op een strategische locatie op het Parkforum in Eindhoven. Nog altijd vlakbij het vliegveld, zodat de bereikbaarheid voor internationale klanten optimaal blijft. Het nieuwe pand wordt geheel energieneutraal, krijgt 8.500 m2 magazijnruimte en 1.000 m2 kantoorruimte. De showroom wordt maar liefst 2.000 m2 groot, zodat Emerald zijn producten nog uitgebreider kan presenteren aan klanten. De nieuwbouw wordt eind 2022 opgeleverd.

Familiebedrijf is een feit
Met het nieuwe pand is Emerald straks klaar om verder door te groeien. Het bedrijf is ook in andere opzichten klaar voor de toekomst, want de volgende generatie staat klaar om het stokje over te nemen. Dankzij Joël en Chloë, de zoon en dochter van Hans van de Kerkhof, is Emerald een echt familiebedrijf geworden.

Over Emerald Eternal Green
Het Eindhovense bedrijf Emerald Eternal Green BV importeert en exporteert natuurgetrouwe kunstbloemen, -planten, -bomen en seizoensartikelen van hoge kwaliteit. Alle artikelen worden volgens eigen selectie ingekocht in het Verre Oosten. Klanten zijn grootwinkelbedrijven, (bloemisten)groothandels, inkoopcombinaties, tuincentra en interieurbeplanters. Dankzij z’n klantgerichte aanpak is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de Europese markt en daarbuiten.

Deel dit bericht