Groen jasje voor hoofdkantoor LC Packaging

Het nieuwe hoofdkantoor van verpakkingsspecialist LC Packaging uit Waddinxveen is voorzien van een groene gevel van in totaal 225 vierkante meter. Voor de aanleg is gekozen voor een kant en klaar systeem: Wallplanter van groenspecialist Mobilane uit Bemmel. De groene gevel is aangebracht op het magazijngedeelte en is ingedeeld in drie stroken van 6 meter breed en 12,5 meter hoog. Met het permanent groene aanzicht van het gebouw onderstreept LC Packaging het belang van duurzaamheid. Onlangs behaalde de nieuwbouw van de verpakkingsspecialist het BREEAM Outstanding certificaat voor een duurzaam gebouwde omgeving.

Gevelsysteem
Het Wallplanter-gevelsysteem bestaat uit een stalen basisconstructie met daaraan bevestigde bakken (50 x 50 x 390 cm) van hoogwaardig aluminium. Die zijn beplant met Mobilane Kant & Klaar Hagen (Hedera helix ‘Woerner’) met een hoogte van 200 cm. Bij volledige verzadiging weegt elke bak 1.450 kilo. Een teleporter tilt de bak met volgroeide klimophagen omhoog waarna ze bevestigd worden aan de basisconstructie. De hagen staan daarbij vrij van de gevel. Het groene gevelsysteem is niet grondgebonden. De onderste hagen zijn echter wel rechtstreeks in de grond geplant. De bakken zijn voorzien van een geavanceerd irrigatiesysteem dat door gebruik van vochtigheidssensoren zorgt voor de juiste hoeveelheid water en voeding. Overtollig regenwater sijpelt door de bakken heen, waardoor de wortels niet kunnen verdrinken. De klimophagen in het Wallplanter-systeem hebben een ‘On the way to Planet Proof’-certificaat en zijn lokaal gekweekt bij Darthuizer Productie in Bemmel. Deze productielocatie biedt werk aan 200 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzaam gebouwd
Het hoofdkantoor van LC Packaging is ontworpen door architectenbureau Quadrant4 uit Oisterwijk en gebouwd door aannemer De Vries en Verburg uit Stolwijk. De groene gevel is aangelegd door Mobilane in samenwerking met Zoontjens Boomprojecten uit Roosendaal. De nieuwbouw heeft het BREEAM Outstanding duurzaamheidscertificaat ontvangen onder meer vanwege de ruim 3.000 zonnepanelen op het dak en de opvang van regenwater dat wordt gebruikt voor bewatering van gewassen in kassen in de directe omgeving.

Deel dit bericht