HOE ZIET ÚW tuincentrum van de toekomst eruit?

Er komen veel trends en ontwikkelingen op de sector af. Corona heeft sommige versneld, zoals de opkomst van webwinkels. Andere zijn vertraagd, zoals de focus op duurzaamheid. Tuincentra moeten ook beter bestand zijn tegen een steeds grilliger wordend klimaat, omdat ze het hele jaar open willen blijven. En steeds vaker verenigt een tuincentrum meerdere functies in één. Dit alles vraagt om de visie van een ‘Knowledge Based Builder’. Smiemans bouwt al een halve eeuw met gedetailleerde kennis van zaken.

Ruim twintig jaar terug stond er al een revolutionaire kas op de Keukenhof: een kas met een boogconstructie. Een concept dat nog nooit was vertoond. In 2002 krijgt de Floriade in Haarlemmermeer als eerste een zonnepanelenpark. De World Expo van 2012 in Milaan heeft ook al zo’n primeur: een circulair gebouw. In Koeweit staat een botanische kas met een Europees klimaat, midden in een woestijn waar het 50 tot 60 graden wordt.

Vooruitstrevende ontwikkelingen
Het zijn willekeurige voorbeelden die duidelijk maken waar Smiemans Projecten voor staat: vooruitstrevende ontwikkelingen in de tuinbranche. “Alle kennis om projecten van A tot Z te realiseren hebben we geheel in eigen huis”, zegt directeur Jeroen Smiemans van het Westlandse familiebedrijf. “Vooral de technische expertise en het projectmanagement.”

Interne organisatie versterkt
Met de versterking van onder andere drie extra engineers kan Smiemans zijn huidige en toekomstige klanten nog beter van dienst zijn. “Zo realiseren we op dit moment twee grote tuincentra voor Plantorama in Denemarken én tegelijkertijd een botanische kas in Keulen”, legt Jeroen Smiemans uit. Met een flink netwerk van gespecialiseerde partners – van staalconstructie tot technische installaties – is de snelheid van werken én kwaliteit gegarandeerd.

Heeft u al ideeën over hoe uw toekomstbestendige tuincentrum eruit zal zien en wilt u die optimaliseren? Wilt u inspelen op de laatste trends, een voorbeeldfunctie zijn of de klant een bijzondere ervaring meegeven? Wat de intentie ook is, tijdens een gesprek kom je gezamenlijk vaak tot de beste resultaten.

Deel dit bericht