Hoge heggen stil en doeltreffend snoeien

Met de nieuwe HLA 66 en HLA 86 accuheggenscharen op steel van STIHL
STIHL introduceert twee nieuwe accuheggenscharen op steel uit het AP accusysteem voor het efficiënt onderhoud van hoge heggen en struiken. De STIHL HLA 66 is uitgerust met een beugelhandgreep voor ergonomisch werken en heeft een totale lengte van 205 centimeter. Dit maakt het mogelijk om heggen terug te snoeien met beide voeten stevig op de grond, maar ook om je bodembedekking te onderhouden, zelfs tot voorbij de bloemperken. De STIHL HLA 86 is uitgerust met een vierkante telescoopsteel waarmee de gebruiker de lengte van de heggenschaar zonder gereedschap kan instellen van 260 tot 330 centimeter. Beide machines zijn eenvoudig te bedienen dankzij de intuïtieve bedieningshendel en vallen op door hun lage gewicht. Hun krachtige elektromotor start met een druk op de knop en maakt indruk met zijn hoge versnelling. De stille motor stoot geen uitlaatgassen uit. Professionele tuin- en landschapsverzorgers, maar ook gemeentelijke werkers en conciërges kunnen zo hoge heggen onderhouden in stedelijke of dichtbevolkte woonwijken zonder de buurt te storen. Beide heggenscharen op steel worden gevoed door een 36 V lithiumionaccu van het STIHL AP systeem. Deze wordt vastgezet in het accuvak, dat in de behuizing geïntegreerd is, en zorgt zo niet alleen voor een betrouwbare stroomvoorziening, maar ook voor een uitstekende balans. Bovendien werken deze machines ook uitstekend in minder gunstige weersomstandigheden, zoals bij nat of regenachtig weer.

De juiste oplossing voor elke behoefte
Deze twee nieuwe machines van STIHL bieden een ideaal werkbereik voor het onderhoud van heggen: met een totale lengte van 205 cm kan de gebruiker met de STIHL HLA 66 gemakkelijk hoge heggen vanaf de grond snoeien. De HLA 86 heeft een gereedschapsloos verstelbare vierkante telescoopsteel die een optimale ergonomie en een uitstekende geleidingsstijfheid biedt. De werklengte kan dus zonder gereedschap worden aangepast van 260 tot 330 cm om het snoeien van hoge heggen vanaf de grond efficiënt te laten verlopen. Dit maakt het ook aanzienlijk gemakkelijker om planten nabij de grond te snoeien, zelfs over bloemperken heen. En als het werk klaar is, kan je beide machines in elkaar klappen om ze compact te transporteren.

Krachtig en stil
De accuheggenscharen op steel hebben een krachtige EC-motor. Die staat garant voor een hoog en constant aantal slagen en dus een snel en continu verloop van het werk, zelfs onder wisselende belasting. De snelheid van de messen is traploos instelbaar en draagt daardoor bij aan energiezuinig werken en een langere levensduur van de accu. Bovendien is de motor zo stil dat er geen gehoorbescherming nodig is. De machines zijn dus ideaal om in een geluidsgevoelige omgeving te gebruiken.

Exact en nauwkeurig
De twee nieuwe accuheggenscharen op steel zijn uitgerust met dubbelzijdig geslepen messen met een lengte van 50 centimeter. Dankzij de grote afstand tussen de tanden kunnen ze zonder problemen dikkere takken snoeien en zorgen ze voor een onberispelijk resultaat. Bovendien kan je de mesbalk zonder gereedschap instellen van -45° tot 70°, afhankelijk van de toepassing. Je kan de machines dus gemakkelijk aanpassen aan elke taak, van verticaal snoeien tot onderhoudswerk nabij de grond en werken op hoogte.

Perfecte balans
De nieuwe accuheggenscharen op steel bieden niet alleen uitstekende snoeiprestaties, maar maken ook indruk met hun werkcomfort en uitrusting. Met hun intuïtieve bedieningshendel zijn ze zeer eenvoudig te bedienen. Omdat het zwaartepunt van de accu in de as van de buis ligt, zijn ze ook perfect in balans. Dit zorgt voor een lagere uitschakelkoppel en maakt het werk minder vermoeiend.

Modulair accusysteem – voor machines die zelfs geschikt zijn voor gebruik in slechte weersomstandigheden
Deze twee accuheggenscharen op steel worden gevoed door een krachtige 36 V lithiumionaccu van het STIHL AP accusysteem. Dit modulaire systeem omvat meer dan 20 andere machines voor de meest uiteenlopende taken, accu’s met verschillende energiecapaciteiten en verschillende laders. Het is speciaal afgestemd op de behoeften van professionele gebruikers en maakt het mogelijk om de machines zelfs in slechte weersomstandigheden te gebruiken, zoals in nat of regenachtig weer

Deel dit bericht