Hulp bij duurzaam onkruid verwijderen

Zonder bukken en vieze handen 

Een grote ergernis voor veel tuinbezitters: onkruid dat continue de kop op steekt tussen tegels, in de border of het gazon. Handmatig verwijderen is milieuverantwoord, maar vaak moet je wel even door de knieën. Tuinspecialist GARDENA biedt de helpende hand en presenteert 4 nieuwe gereedschappen waarmee je zonder bukken onkruid uit de tuin en tussen de bestrating verwijdert.

Onkruidsteker

Met de nieuwe GARDENA onkruidsteker trek je hardnekkig onkruid als paardenbloemen uit de tuin of het gazon. Je blijft daarbij gewoon rechtop staan en houdt de onkruidsteker rechtboven de paardenbloem. Vervolgens steek je ‘m in de grond en dankzij twee speciale messen gaat dat bijzonder makkelijk. Door met de klok mee te draaien wordt het onkruid met wortel en al losgesneden en trek je het omhoog. Via een handig mechanisme werp je het onkruid eenvoudig in de groene kliko. Behalve voor paardenbloemen is deze ‘worteltrekker’ ook geschikt voor ander onkruid. De onkruidsteker laat geen grote gaten achter in het gazon.

Combisystem

Om onkruid tussen klinkers en tegels te verwijderen introduceert GARDENA twee nieuwe uitbreidingen van het combisystem waarbij je op één steel diverse tuingereedschappen (zoals een schoffel) kunt bevestigen. Door de lange steel hoef je niet meer te bukken en heb je extra groot bereik. De 2-in-1 Voegenkrabber heeft een dun roestvrijstalen mes voor smalle voegen en een gebogen driehoekige beugel voor bredere voegen. Je snijdt het onkruid eenvoudig los. De nieuwe 3-in-1 Voegenreiniger heeft naast het mes en de beugel ook een metalen borstel voor het verwijderen van bijvoorbeeld mos uit de voegen. Ook nieuw is de GARDENA 2-in-1 Krabber & Hark. Die gebruik je in de border. Aan de ene kant zit een krabber en aan de andere een smalle hark. Je krabt het onkruid los en harkt het eenvoudig weg. 

Verkoopadviesprijzen

De nieuwe gereedschappen van GARDENA hebben een verkoopadviesprijs van € 42,99 (Onkruidsteker), € 17,19 (2-in-1 Voegenkrabber), € 23,99 (3-in-1 Voegenreiniger) en € 13,59 (2-in1 Krabber & Hark). Inclusief 25 jaar gebruiksgarantie. Kijk voor meer informatie op www.gardena.com.

Fotocredit: GARDENA

Deel dit bericht