Husqvarna presenteert nieuwe generatie 90 cc-kettingzagen

Husqvarna introduceert een nieuwe generatie kettingzagen binnen het professionele 90 cc-segment. Beide modellen, Husqvarna 592 XP en Husqvarna 585, zijn enorm krachtig en efficiënt, met een wendbaarheid die heel ongebruikelijk is voor zagen van dit formaat en vermogen. Deze kettingzagen zijn ontwikkeld voor de grootste, zwaarste klussen in de bosbouw en het onderhoud van bomen in de stad. Ze bieden de gebruiker maximale productiviteit en uitstekend comfort. Terwijl de 592 XP de beste zaagcapaciteit binnen zijn categorie* biedt en bijzonder betrouwbaar is dankzij de nieuwe starttechnologie, is de 585 een uiterst duurzame kettingzaag, die het beste van de traditionele technologie combineert met moderne voorzieningen. De nieuwe generatie 90 cc-kettingzagen van Husqvarna gaat ook een stap verder op het vlak van connectiviteit. 

Samenwerking
Voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie kettingzagen in de categorie van 90 cc, heeft Husqvarna nauw samengewerkt met professionele bos- en boomwerkers uit de hele wereld. Het resultaat: twee modellen die vermogen, duurzaamheid en betrouwbaarheid combineren met uitstekende wendbaarheid. Er zijn twee modellen van de robuuste 90 cc-kettingzaag om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van professionals overal ter wereld. De meest geavanceerde van de twee, de 592 XP, is speciaal ontwikkeld voor de meest veeleisende gebruikers en biedt de beste zaagcapaciteit* en de beste verhouding vermogen-gewicht** op de markt. De 585 is bedoeld voor professionals die een stevige, gebruiksvriendelijke en toch krachtige kettingzaag nodig hebben. “Het doet ons plezier dat we eindelijk deze kettingzagen van 90 cc kunnen introduceren, want we weten dat er veel vraag naar is. Enerzijds zijn we er met de 592 XP in geslaagd de prestaties te optimaliseren en gebruikers een ongeëvenaarde productiviteit te bieden. Anderzijds bieden we met de stevige 585 een gemoderniseerde versie van onze vertrouwde technologie. Deze zagen zijn zo krachtig en tegelijkertijd zo licht en wendbaar, dat ze een categorie apart vormen”, zegt Gent Simmons, Global Portfolio Director for Tree Professional bij Husqvarna.

592 XP: Ultieme kracht voor de meest veeleisende gebruiker
Husqvarna 592 XP is een stevig gebouwde kettingzaag die goed presteert in zware omstandigheden, met de beste verhouding vermogen-gewicht binnen zijn categorie**. De zaag biedt een onovertroffen combinatie van laag gewicht en hoog vermogen, wat de efficiëntie absoluut ten goede komt. De 592 XP kan moeiteloos zaagbladen van 36” aan en is leverbaar met het nieuwe, lichte zaagblad Husqvarna X-Tough Light. Om zijn uitmuntende zaagcapaciteit ten volle te benutten, wordt hij het best uitgerust met X-Cut C85- en C83-kettingen. In combinatie met nieuwe, lichte onderdelen en het zaagblad X-Tough Light is hij aanzienlijk lichter dan zijn voorgangers. Dankzij het lagere gewicht, het geoptimaliseerde evenwicht en de verbeterde vorm van de handgreep, wordt het mogelijk om comfortabeler en langer te werken. Dankzij de X-Torq-motor is de uitstoot lager, terwijl de prestaties ongeziene niveaus halen. De eenvoudigere starttechnologie op basis van AutoTune 3.0 zorgt ervoor dat de motor snel start, ongeacht de omstandigheden in het park of bos. De Husqvarna 592 XP is niet alleen zeer krachtig en comfortabel in gebruik, hij biedt ook Bluetooth-connectiviteit***. De kettingzagen kunnen dus worden uitgerust met connectiviteitsapparatuur van Husqvarna en gekoppeld worden aan Fleet Services om het product te traceren en het onderhoud en beheer te vergemakkelijken. De connectiviteitsapparatuur zal vanaf het najaar beschikbaar zijn.

585: Moderne prestaties met traditionele technologie
De Husqvarna 585 blinkt uit in prestaties en wendbaarheid, maar wat hem echt onderscheidt van andere zagen, is de eenvoud en stevigheid. Daarmee overtreft hij alle verwachtingen op het vlak van duurzaamheid. Het is een enorm duurzame kettingzaag, die onder alle omstandigheden start en werkt. De machine kan moeiteloos zaagbladen van 36” aan, en is compatibel met de nieuwe massieve X-Tough bladen. Met de gemakkelijk af te stellen naaldcarburator, het verbeterde evenwicht en de comfortvoorzieningen koppelt hij traditionele technologie naadloos aan moderne ontwikkelingen. Dit is de krachtige en robuuste kettingzaag waar professionals op kunnen rekenen om zelfs de grootste bomen te vellen onder moeilijke omstandigheden. Net als bij de 592 XP, zijn de kettingen X-Cut C85 en C83 een garantie voor de uitstekende zaagcapaciteit van de 585. Bovendien zorgt de X-Torq-motor voor een zuinig brandstofverbruik en minder uitstoot. 

*Volgens de testen die RISE SMP heeft gedaan in april 2021, heeft de Husqvarna 592 XP de beste zaagcapaciteit ten opzichte van zijn naaste concurrent met dezelfde cilinderinhoud: de Stihl MS 661 C-M. (Voor meer informatie zie https://www.husqvarna.com/us/products/chainsaws/new-chainsaw-generation/cuttingcapacity/).

**De Husqvarna 592 XP biedt de beste verhouding vermogen-gewicht ten opzichte van de naaste concurrenten met dezelfde cilinderinhoud: de Stihl MS 661 C-M en Stihl MS 661 Magnum.

*** Voor bepaalde modellen. Raadpleeg de Husqvarna-dealer. 

Fotocredit: Husqvarna

Deel dit bericht