Leen Verbeek CvdK Flevoland nieuwe voorzitter KMTP/Groei & Bloei

Leen Verbeek (69), Commissaris van de Koning in Flevoland, is benoemd tot Algemeen Voorzitter van KMTP/Groei & Bloei. Hij volgt daarmee Frank Naber op die sinds 2016 leiding gaf aan de KMTP/Groei & Bloei. Verbeek, die in november 2023 na 15 jaar stopt als Commissaris van de Koning, zet zich al jaren actief in voor een groene leefomgeving, onder meer als bestuursvoorzitter van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en het International Tree Fund.

Onder voorzitterschap van Verbeek blijft de KMTP/Groei & Bloei zich inspannen voor een groenere leefomgeving, zowel op lokaal als landelijk niveau. De beleving van tuinieren, bloemschikken en de passie voor groen in het algemeen vormen hiervoor de inspiratie. Kennis en kennisoverdracht werken daarbij stimulerend voor leden en niet-leden. Verbeek: “Het enthousiasme spat er in onze vereniging van af. Met z’n allen zetten wij ons vrijwillig in voor een groener Nederland, ook in kleine stadstuinen. Dat doen we onder meer met als motto ‘Tegel eruit, plant erin!’. Hoe meer groen, hoe beter. Dat is belangrijk voor mens en dier. Het geeft bovendien ook veel tuinplezier.”

Groei & Bloei is met ruim 25.000 leden de grootste vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren. De vereniging bestaat uit 122 afdelingen door heel Nederland en België, elk met een eigen bestuur. Zij organiseren door het jaar heen activiteiten, variërend van lezingen en workshops tot excursies en korte reizen naar mooie tuinen.

Fotocredit: Groei & Bloei/VidiPhoto

Deel dit bericht