Nieuw bij Esschert Design – Zen Gardens

Esschert Design maakt 2021 zen. In de nieuwe catalogus verwelkomen we de Zen Gardens. Een miniatuurversie van de bekende Japanse tuinen, geschikt voor thuis, op kantoor of op de toonbank.

Japan staat bekend om zijn fascinerende tuinen. De Japanse zen-tuin, die vaak onderdeel is van een grote tuin, is niet zomaar een stijl. Er gaan diverse filosofieën schuil achter het ontwerp van deze rotstuin, maar de westerse cultuur kent de zen-tuin vooral als vorm van meditatie. Het woord Zen (of Chán) is een vorm van boeddhisme die de nadruk legt op innerlijke rust en concentratie. Wij gebruikten dit als bron van inspiratie en maakten miniatuurversies van deze tuin: Zen Gardens.

Rustgevende werking
Zen tuinen zijn gebaseerd op eenvoud, daarom bestaan ze grotendeels uit zand of grind, met slechts her en der een rots of een kleine struik. Het harken van patronen in dit zand heeft een kalmerend mindful effect. Een verfijnde manier van meditatie die werkt op grote schaal, maar ook in het klein. Dit maakt de miniatuur Zen Gardens uitermate geschikt om thuis of op kantoor neer te zetten, bijvoorbeeld op een balie, de koffietafel of misschien zelfs in de vergaderzaal!

De Zen Gardens zijn beschikbaar in drie varianten; rond, vierkant en rechthoekig. Ze worden geleverd als complete set met: zand, stenen, een harkje en een mini plantenbakje die naar wens in te vullen is met mos of een ander plantje.

Nieuwsgierig?
De Zen Gardens en aanvullende artikelen zijn leverbaar vanaf begin februari 2021. Naar verwachting te pre-orderen vanaf november 2020.

Deel dit bericht