Nieuw: GARDENA producten met Bluetooth

Tuinieren met Bluetooth

GARDENA introduceert een nieuwe lijn: tuinproducten met Bluetooth. Het betreft een besproeiingscomputer, een ventiel voor het ondergronds watergeefsysteem en een nieuwe robotmaaier voor de stadstuin. Via de gratis GARDENA Bluetooth app (voor iOS en Android) op smartphone of tablet stuur je ze eenvoudig op afstand aan. Hiermee is de Bluetooth-verbinding direct geregeld; geen verdere technologie is vereist. De apparaten zijn individueel tot op een afstand van 10 meter te bedienen. 

Nieuwe robotmaaier

De nieuwe GARDENA SILENO minimo robotmaaier is aan te sturen via Bluetooth. Hij is verkrijgbaar in twee modelvarianten, voor 250 en 500 vierkante meter gazon. Maaitijden en andere instellingen kun je eenvoudig via de app instellen. Alle overige SILENO modellen werken komend tuinseizoen eveneens via BlueTooth of het smart system. 

Besproeiingscomputer

Een van de nieuwe GARDENA Bluetooth-producten is de Water Control Bluetooth. Je sluit dit apparaat (op batterij) rechtstreeks aan op een kraan en bepaalt vervolgens de sproeitijden (bijvoorbeeld elke maandag en donderdag tussen 7 en 8 uur ’s ochtends). De tuinplanten krijgen dan automatisch water. Is het langere tijd droog of juist regenachtig dan pas je de sproeitijden weer eenvoudig aan. Op de besproeiingscomputer kun je ook een bodemvochtigheidssensor aansluiten. Dan wordt voor elke sproeibeurt gemeten of de tuingrond te droog is of niet. Een handig en nuttig apparaat tegen verspilling van kostbaar kraanwater. Wil je de kraan direct gebruiken? Je hoeft de Water Control niet te verwijderen. Druk op de ‘Water Now’-knop en je kunt tappen. De ingebouwde ‘Safe Stop’-functie voorkomt dat bij eventuele uitval van de batterij er geen waterverspilling plaatsvindt. 

Ondergronds watergeefsysteem

Behalve een bovengronds heeft GARDENA ook een ondergronds watergeefsysteem bijvoorbeeld om sprinklers op aan te sluiten. Door de waterleidingen te voorzien van het nieuwe Waterventiel 9V, een soort schakelkastje, kun je het sproeien ook via Bluetooth aansturen. De nieuwe Waterventielbox is voorzien van drie ventielen, ideaal voor verschillende tuinzones. Het ondergrondse watergeefsysteem is ook uit te breiden met bodemvochtigheidssensor(en). 

Verkoopadviesprijzen

De Water Control Bluetooth van GARDENA heeft een verkoopadviesprijs van € 49,99. Het Waterventiel 9V heeft een verkoopadvies van € 109,99, de Waterventiel Box 9V € 329,99 en de SILENO minimo vanaf € 629,99 (250 m2). Kijk voor meer informatie op www.gardena.com.

Fotocredit: GARDENA

Deel dit bericht