Onderzoek Prins Petfoods: mannelijke hondeneigenaren geven niet om mode

VEENENDAAL – Mannelijke hondeneigenaren geven niet om mode, maar ergeren zich wel aan modderpoten en haren op hun kleding. Dat blijkt uit een groot onderzoek van Prins Petfoods in samenwerking met mannenmodewinkel Only for Men en onderzoeksbureau Markteffect, uitgevoerd onder 1.045 mannen met honden.

Gemiddeld 37 procent van de mannelijke hondeneigenaren ergert zich volgens het onderzoek aan modder en viezigheid bij het opspringen van hun hond. Nog zo’n 33 procent vindt vooral hondenharen ergernis nummer één als het op hun huisdier aankomt. Er zijn opmerkelijke regionale verschillen: vooral Zeeuwse (68 procent) en Friese (49 procent) mannen hebben last van modderpoten op hun broek. Heren uit Flevoland en Groningen (allebei 28 procent) geven hier minder om.

Honden en mondkapjes

Van mondkapjes, tegenwoordig bijna een vast onderdeel van onze outfit, lijken de honden uit het onderzoek weinig last te hebben: 90 procent van de respondenten geeft aan dat hun hond niet reageert op een mondkapje bij hun baas. Zo’n 78 procent van de honden reageert volgens de baas trouwens op geen enkel kledingstuk door te blaffen, springen of grommen.

Overwegend casual

De gemiddelde mannelijke hondenbaas draagt overwegend casual kleding, ook naar zijn werk. Het is dan ook niet vreemd dat 39 procent van de respondenten speciaal ontwikkelde kledingstukken voor hondeneigenaren niet nodig vindt. Drie op de tien mannen denken vooral praktisch en zouden een jas met voldoende zakken voor alle uitlaatbenodigdheden (zoals snoepjes en poepzakjes) aan hun garderobe willen toevoegen. Opvallend is dat slechts 16 procent een speciale uitlaatbroek zou willen hebben, waar je die vervelende modderpoten gemakkelijk vanaf kan spoelen.

De gemiddelde hondenbaas

De meeste mannen, 83 procent, geven aan één hond te hebben. Gemiddeld 14 procent heeft twee honden en slechts 3 procent van de ondervraagde eigenaren heeft drie of meer honden. De populairste honden zijn de herdershond, het ‘vuilnisbakkie’ en de retriever. De hond wordt gemiddeld drie tot vier keer per dag uitgelaten, dit duurt gemiddeld 16 tot 30 minuten.

Meer weten over honden, hun bazen en hun kleding?

Alle interessante onderzoeksresultaten zijn te vinden op onlyformen.nl/gekleed-als-een-baas

Meer weten over het bedrijf

Deel dit bericht