Outside Living Industries presenteert de tuintrends voor 2022

6 Praktische en duurzame doe-het-zelf noviteiten van Nature® en Ubbink®

Outside Living Industries, het bedrijf achter Nature® en Ubbink® breidt haar aanbod uit met noviteiten die inspelen op de laatste tuintrends. In het nieuwe seizoen is opnieuw veel aandacht voor duurzaamheid en zien we veel praktische oplossingen waarmee de consument eenvoudig resultaat boekt, zoals kant-en-klare borderranden en handige plantzakken.

Consumenten besteden meer tijd aan tuinieren en zoeken daarbij naar praktische oplossingen om de tuin van hun dromen te realiseren. Duurzaamheid blijft de grootste tuintrend van dit moment: een groener Nederland begint in eigen tuin. Daarnaast is niet alleen werken in de tuin populairder, mensen zien de tuin ook meer als een plek om tot rust te komen.

1 Biologisch kweken – hip & handig
Verse, zelfgekweekte groenten en kruiden op tafel zetten blijft een trend. Tuinmerk Nature® introduceert een set bestaande uit drie biologisch afbreekbare potjes met tabletten van kokosvezels voor het opkweken van huiskamerplanten of moestuinzaden. Daarnaast is er deze nieuwe mini-kweekkas met biologisch afbreekbare kokosmat. Doordat de kokosmat vocht vasthoudt, wordt de ontkieming van de zaden bevorderd. De mini-kweekkas is verkrijgbaar in 35 x 23,5 cm en in 49 x 15,5 cm. De bijbehorende kokosmatten van 30 of 45 cm zijn los te koop.

2 Plant je eigen aardappelen
Voor wie een bescheiden tuin of balkon heeft zijn deze nieuwe, hippe plantzakken ideaal. De Nature® plantzakken, verkrijgbaar in beige en antraciet, zijn ideaal voor het zelf kweken van knolgewassen, kruiden en aardappelen. Met de handige klep kunnen aardappelen op ieder moment worden geoogst en dankzij de handvatten zijn de plantzakken eenvoudig te verplaatsen. De plantzakken zijn gemaakt van PE-vliesstof en hebben een afmeting van H 43 x Ø 33 cm. Multikweekzak € 19,95.

3 Fonteinpomp op zonne-energie
Behalve dat we meer groen in de tuin zien, komen er ook steeds meer duurzame oplossingen om energie te besparen. Vijvermerk Ubbink® breidt haar Solarmax®-assortiment uit met twee nieuwe fonteinpompen die op zonne-energie werken. De SolarMax® 600 met accu met een capaciteit van 470-610 l/u en de SolarMax® 1000 (zonder accu) met een capaciteit van 1.350 l/u. Ze maken gebruik van hernieuwbare zonne-energie: duurzaam en bovendien gratis. Doordat aansluiting op het elektriciteitsnet niet nodig is, is men in de tuin ook niet afhankelijk van stroompunten.

4 Borderrand: grenzeloos gemak
Nature® introduceert duurzame oplossingen voor het snel en gemakkelijk creëren van borderranden, paden en perkjes. Deze nieuwe borderrand uit recyclebaar PE neemt elke gewenste vorm aan. Ideaal voor snel te realiseren rechte, gebogen en ronde vormen met een diameter van minstens 18 cm. Het materiaal is bestand tegen schokken, de inwerking van uv-licht en temperatuurschommelingen. De rand is 5 cm hoog en 10 m lang en beschikbaar in groen en grijs.  De Nature® borderrand wordt verankerd met slimme grondpennen van 20 cm uit uv-bestendig PP, voorzien van schroefdraad. Ga uit van 2 tot 4 grondpennen per strekkende meter. Met enkele hamertikken zitten ze stevig in de bodem. Tuinaarde of een andere bedekking onttrekken de praktische pennen volledig aan het zicht.

5 De tuin als rustpunt
Een Japanse tuin staat bij veel mensen nog op het wensenlijstje. De minimalistische tuinen zijn het toonbeeld van rust, sereniteit en harmonie. Al eeuwenlang is er in Japan een bijzonder plekje voorzien voor de beroemde theeceremonie. Gasten volgen een smal tuinpad – de roji – dat naar het theehuis leidt. De wandeling langs het pad verzet de zinnen en brengt de bezoekers meteen in de juiste sfeer. Deze polyresin lantaarn van Ubbink® is specifiek voor roji ontworpen door theemeesters. Het tijdloze design past echter ook in een tuin die juist strak, landelijk of wild is. Polyresin ziet eruit als onvervalste natuursteen, is ijzersterk, weerbestendig en kleurecht.

6 Geen pijnlijke knieën meer
Wie regelmatig in de tuin werkt, kent het probleem: pijnlijke knieën en ledematen als gevolg van knielen op een harde ondergrond. Deze groene Nature® knielkussens zijn een uitkomst dankzij het zachte, extra dik stevige EVA-schuim en het grote oppervlak. De knielkussens zijn er in drie formaten: M (H 3 x 40 x 20 cm), L (H 3 x 40 x 40 cm) en XL (H 3 x 80 x 40 cm).

fotostudio Imago v.o.f. Hovenierstraat 13 1825 AA Alkmaar www.fotostudio.nl

Nature® tuinproducten zijn verkrijgbaar bij tuincentra en webshops door heel Nederland. Voor meer informatie kijk op www.naturegardening.eu

Over Nature®
Voor je hele tuin vertrouwen op Nature®; dat gaat heel natuurlijk. Nature® heeft meer dan 900 artikelen die het complete spectrum bestrijken van het zaaien en planten, decoreren, aanleggen, beschermen (zomer en winter) en het onderhouden, inclusief de juiste accessoires.Deel dit bericht