Pets Place opent grootste Nederlandse vestiging in Venlo

Meer ruimte voor voer en luxe artikelen op 2.500 vierkante meter

De grootste vestiging van Pets Place opent woensdag zijn deuren in Venlo. Een groeiend aantal baasjes uit Nederland en Duitsland heeft in de Limburgse stad 2.500 vierkante meter aan winkelruimte tot zijn beschikking, inclusief het luxe assortiment van de pas gelanceerde Pets Place Boutique.

Bedrijfsleider Mark van der Heijden is al 36 jaar werkzaam bij de Nederlandse marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken en heeft niet eerder in zo’n grote winkel gewerkt als in Venlo. Van der Heijden: “Een groot deel van het assortiment dat online wordt aangeboden, is in deze winkel verkrijgbaar. Zo hebben we twee keer zo veel hondensnacks als andere winkels, maar liefst 17 meter aan hondenriemen en zo kan ik nog even doorgaan.” De schaalgrootte is vooral nodig om het groeiend aantal klanten uit Nederland en Duitsland in hun behoeften te voorzien. “Onze oosterburen komen in groten getale naar Venlo. Een aantal producten is bij ons laag geprijsd, maar ze komen ook voor de beleving.”

Luxe dierenboutique

Wat de vestiging in het noorden van Limburg verder bijzonder maakt is de opening van het nieuwe concept Pets Place Boutique. “Consumenten zoeken steeds vaker originele speeltjes en cadeaus voor bijvoorbeeld hun hond of kat. Die vind je in onze Boutique”, vertelt Van der Heijden. Baasjes kunnen bij dit gedeelte van Pets Place terecht voor luxe artikelen, zoals verzorgende shampoos, riempjes en poetsdoekjes met prettige geurtjes. “Het assortiment is modieus en erop gericht onze trouwe viervoeters zo goed mogelijk te verwennen.”

De winkel opent feestelijk op woensdag 2 maart om 9:30 uur ’s ochtends. Ter gelegenheid van de opening krijgen baasjes een hapje en een drankje aangeboden en eventueel meereizende huisdieren een gratis snack. Ook is er een ballenbak voor honden en organiseert Pets Place Venlo een heuse mandzitwedstrijd. “De hond die het langst in een mand blijft zitten, krijgt de mand cadeau”, legt Van der Heijden uit.

Goed bereikbaar

De nieuwe vestiging heeft een uitgebreid assortiment voor zowel eigenaren van honden, katten en knaagdieren als vogels en vissen en is ingericht volgens de nieuwe stijl van Pets Place Boerenbond. Met de opening in Venlo sluit de verouderde Pets Place Boerenbond-vestiging in het aangrenzende Velden definitief. De nieuwe winkel bevindt zich in het goed bereikbare Trefcenter, aan de rand van het centrum van Venlo, aan de Nijmeegseweg 28. Hier is ruim voldoende parkeergelegenheid.   

Bedrijfsleider Van der Heijden gaat naar eigen zeggen ‘vol vertrouwen’ aan de slag met een team van zo’n vijftien ervaren huisdierspecialisten, waaronder een aantal oud-medewerkers uit Velden, een aantal ervaren specialisten en een voormalig kattencaféhouder. Hij zoekt momenteel nog versterking van enthousiaste vakkenvullers en een weekendhulp.

Over Pets Place
Pets Place is onderdeel van IJsvogel Retail, marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft met de opening in Venlo 175 dierenwinkels door het hele land. In 67 winkels in het zuiden van Nederland zit Pets Place onder één dak met Boerenbond, eveneens onderdeel van IJsvogel Retail. Daarnaast heeft het bedrijf een groothandel en een zeer sterk groeiende webshop. Vorig jaar steeg de consumentenomzet van het bedrijf naar ruim 240 miljoen euro. Pets Place, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Ede, heeft ongeveer 1400 werknemers in dienst.

Deel dit bericht