Pets Place Zutphen opent nieuw filiaal vlak bij centrum

Pets Place opent woensdag 8 december de deuren van een nieuw filiaal aan de Pollaan, nabij het stadcentrum van Zutphen. Met de terugkeer naar de stad versterkt de marktleider in dierenspeciaalzaken zijn positie in de regio Gelderland. In maart 2019 sloot een van de franchisenemers van Pets Place na 25 jaar zijn zaak en nu keert de dierenspeciaalzaak terug op een nieuwe locatie.

De opening van de nieuwe locatie zal feestelijk, maar gepast zijn, vanwege de huidige coronaomstandigheden. Klanten kunnen in ieder geval de hele maand december gratis gebruikmaken van de Dogwash, de nieuwe wassalon. “Dit is een hele leuke activiteit voor baasjes om met hun hond te doen. Je gooit een muntje in het apparaat en kunt vervolgens door middel van een zelf gekozen stem, bijvoorbeeld Hans Teeuwen of Frank de Boer, de wasinstructies voor je hond opvolgen”, vertelt Arjen Dik, clusterleider van de Pets Place-winkels in de regio Oost. Daarbij kun je een aantal opties kiezen, zoals wel of geen shampoo en conditioner of een vlooienbehandeling.

Training zwerfafval verzamelen
Verder zijn er een aantal andere openingsacties. Opvallend is de mogelijkheid om deel te nemen aan een training van ‘Enjoycleaningup’. De dierenspeciaalzaak krijgt zondag 12 december iemand van deze organisatie op bezoek die gaat demonstreren hoe baasjes hun hond kunnen trainen in het zoeken naar zwerfafval. Dik: “Ik heb zelf een labrador die zo nu en dan al een petfles uit de natuur opsnort en hij heeft al geleerd de fles helemaal mee te nemen tot aan de prullenbak. Ik verwacht dat het heel leuk is voor andere mensen om hier training in te krijgen.”

Daarnaast wordt er voor het eerst een mandzitwedstrijd voor honden georganiseerd. “Het lijkt ons heel grappig om te zien welke hond het langst blijft zitten, in slaap valt of juist superongeduldig is. Natuurlijk is dit een wedstrijd met een knipoog”, zegt Dik. Verder is er op zaterdag én zondag een hondengedragsdeskundige aanwezig aan wie baasjes vragen kunnen stellen, is er een hondenspeelplein en op zondag kunnen baasjes op de foto met hun huisdier.

Groot buitenterrein
De nieuwe vestiging valt op door zijn formaat en het feit dat het samen met de tuinwinkel Boerenbond onder één dak zit. De winkel is in totaal zo’n 1500 vierkante meter groot en heeft een groot buitenterrein van 250 vierkante meter. “Hier verkopen we naast planten en bodemverbeteraars ook kruiwagens en elektrisch tuingereedschap. Zutphenaren zijn echte buitenmensen en dat merken we, want de behoefte aan tuinartikelen is hier groot. Daarnaast is het heel prettig dat bezoekers hier veel ruimte hebben om gratis te parkeren”, aldus de bedrijfsleider.

De nieuwe winkel in Zutphen is onderdeel van de landelijke uitrol van de nieuwe stijl van Pets Place, waar naast benodigdheden voor dieren aanvullende diensten worden aangeboden en mensen terechtkunnen voor advies bij deskundig personeel. Naast het leveren van extra diensten worden het knaagdierenhuis en de aquariumwand uitgebreid. “Ook krijgen we een veel groter aanbod aan voeding, waaronder natuurlijke voeding. We krijgen maar liefst 12 meter stellingruimte voor de hond en 6 voor de kat. Veel groter kan het volgens Pets Place-begrippen eigenlijk niet”, vertelt Dik. Mensen worden steeds kritischer op voeding voor hun huisdier. Dit komt volgens de dierenspeciaalzaak door de zogenaamde humanisering van het huisdier.

www.petsplace.nl

Deel dit bericht