Plantion is distributiepartner geworden van Smithers-Oasis

Plantion is onlangs distributiepartner geworden van Smithers-Oasis. Sinds begin dit jaar kunnen klanten van Plantion OASIS® steekschuim en Floralife® voedingsproducten via de webshop van Plantion bestellen. Voor klanten die tevens lid zijn van VBW is dit extra interessant: zij krijgen 10 procent korting. Vandaag is de volledig afbreekbare ondergrond OASIS® TerraBrick™ Floral Media aan het online aanbod toegevoegd.

Het partnerschap past in de gedeelde ambitie van Plantion, Smithers-Oasis en branchevereniging VBW om bloemisten te ontzorgen, zegt Bram Rijkers van VBW: “We willen alle drie de bloemist maximaal in stelling brengen. One-stop-shopping en een goede verkrijgbaarheid van met name bijzondere ondergronden zijn daarbij essentieel. Dat is waar we in deze samenwerking op inzetten: in de webshop van Plantion bestel je met een paar klikken. Wat op werkdagen vóór 12.00 uur wordt besteld, is uiterlijk de volgende werkdag beschikbaar.”

Volledig duurzaam
Waar het grotendeels afbreekbare steekschuim OASIS® Bio Floral Foam al aan de eisen van de Barometer Duurzame Bloemist voldoet, gaat OASIS® TerraBrick™ Floral Media een stap verder: Chris Martens van Smithers-Oasis: “Het is echt iets anders. De steekmassa bestaat grotendeels uit kokosnootvezels en een composteerbaar bindmiddel en is daardoor honderd procent afbreekbaar. Dat geldt overigens ook voor de verpakking. Daarbij heeft het product door zijn natuurlijke uitstraling een esthetische waarde voor het bloemwerk. De bloemist kan zich ermee onderscheiden en zijn vakmanschap tonen. Belangrijk is ook dat het product door TÜV Austria volledig is gecertificeerd voor compost.”

Korting voor VBW-leden
Alle klanten van Plantion kunnen de producten van Smithers-Oasis via de webshop bestellen. Voor bloemisten die nog geen klant bij Plantion zijn, geldt dat ze zich voor dit specifieke onderdeel van het assortiment kunnen inschrijven. Zij kunnen hiervoor contact opnemen via relatiebeheer@plantion.nl. Inkopers die ook lid zijn van VBW krijgen 10 procent korting op alle OASIS®-producten in de webshop: 7,5 procent direct bij aankoop en nog eens 2,5 procent aan het eind van het jaar.

Deel dit bericht