Recycle mee met Keter op zaterdag 17 juli

De wereldwijde bezorgdheid over de groeiende hoeveelheden plastic afval voor eenmalig gebruik, brengt kunststoffen vaak in een negatieve discussie. Als kunststof op een verantwoorde wijze gebruikt wordt, heeft het echter een gunstig milieuprofiel. Keter is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten en verkopers van kunststof huis- en tuinproducten. Milieubewustzijn heeft vanaf het begin hoog in het vaandel gestaan bij de organisatie die onder andere de merken Curver en Allibert voert en een grote tuinmeubelfabriek in Rijen heeft. Er is continu geïnvesteerd in innovatie om de meest duurzame producten met een minimum aan nieuwe grondstoffen te kunnen ontwikkelen. Hiermee kan de grootverbruiker van kunststof echt impact maken op een beter milieu. Om dit verhaal kracht bij te zetten worden lokale initiatieven gestimuleerd. Op 17 juli organiseert Keter Benelux daarom het Recycle Event in Rijen. De consument kan dan mee recyclen door oud en kapot hard kunststof in te leveren.

Als kunststof op een verantwoorde wijze gebruikt wordt, heeft het een gunstig milieuprofiel. Zo wordt bijvoorbeeld slechts 4% van de olieproductie in de wereld gebruikt voor kunststof, wordt er veel minder energie gebruikt voor de productie in vergelijking met andere materialen en zijn veel kunststoffen 100% recyclebaar.

Natasja Groeneweg, CFO Keter Furniture & Planters en lid internationaal duurzaamheidsteam, vertelt: “In ons duurzaamheidsrapport staan heel concreet vijf beloften voor 2025, wat duidelijk laat zien waar Keter wereldwijd naartoe wil. Bijvoorbeeld dat 55% van onze producten gemaakt is van gerecycled materiaal. Maar in sommige landen doen we dit al beter, zoals bij onze fabriek in Rijen, waar dit percentage al op 75% zit. We hebben hier overigens ook een eigen maalmolen waar plastic afval van de fabriek en geretourneerde producten wordt verwerkt tot herbruikbare kunststofkorrels. Met het Recycle Event willen we de her-inzetbaarheid van kunststof onder de aandacht brengen.”

Innovatie
Keter loopt voorop in de industrie door het opnieuw uitvinden van technologieën, texturen en vormen om zo onder andere milieuvriendelijke producten te kunnen bieden. Een research en development team bestaande uit onder meer ontwerpers, ingenieurs en kunststofspecialisten is hier continue mee bezig. Zo zorgt het open design van veel producten voor minder kunststof gebruik. Een andere revolutionaire innovatie was het – nu industriestandaard – Lange Kern Spuitgietproces dat Keter in 1990 creëerde. Dit type spuitgietproces bespaart enorme hoeveelheden grondstoffen.

Recycle Event
Op zaterdag 17 juli organiseert Keter Benelux het eerste Recycle Event. Van 10.00 – 15.00 uur kan de consument oude of kapotte harde kunststofproducten inleveren bij de showroom in Rijen aan de Parallelweg 44. Keter geeft met dit event oud kunststof zoals broodtrommels, bloempotten en tuinmeubilair een tweede leven door het te recyclen. Iedereen die meer wilt weten over de duurzame ontwikkelingen van Keter is welkom in de showroom om hier een video over te kijken of met een van de medewerkers te praten.

Waste Free Oceans
Voor elke ingeleverde kilo hard kunststof doneert Keter één euro aan Waste Free Oceans. Deze non-profit organisatie zet zich in voor het verminderen van wegwerp kunststof in zee. En Keter denkt ook aan de consument! Inlevering van oud kunststof wordt beloond met een kortingsbon voor producten van duurzaam kunststof. Keter is een partner van Waste Free Oceans, een non-profit organisatie die zich inzet voor de transformatie van oceaanplastic om de wereldwijde impact van zwerfvuil op zee te verminderen. Keter kunststof is geen wegwerp kunststof en vind je dus niet terug in de oceaan!

Klik hier voor het duurzaamheidsrapport 2020 van Keter inclusief de vijf beloften voor 2025.

Kijk voor meer informatie over het Recycle Event op https://www.keter.com/bnl_nl/recycle of kijk op www.keter.com

Deel dit bericht