Robomow introduceert robotgrasmaaiers voor kleine gazons

Bij gebruik voor grote gazons dient een robotgrasmaaier van Robomow door de dealer te worden geïnstalleerd. “Voor een kleine tuin hoeft dat niet”, zegt Vanessa van Herpen, marketing coördinator bij MTD Products. “De technologie ‘van de nieuwe compacte modellen is ‘onder de kap’ zó slim, dat professionele installatie niet meer nodig is. Consumenten kunnen dit heel eenvoudig zelf doen.” 

Het gras opmeten is niet nodig, dat doet de robotmaaier zelf. Vervolgens gaat hij met één druk op de knop aan het werk. Speciale messen maaien minuscule deeltjes van het gras, zodat het gazon een constante, door de gebruiker ingestelde hoogte houdt. “Het enige dat je dient aan te geven is wanneer hij níet moet maaien. Wil je bijvoorbeeld dat je gras een lengte heeft van 4 cm, dan berekent het apparaat hoe vaak hij moet maaien. Dit kan twee dagen per week zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om de maaier maar twee uur per dag aan het werk te zetten, op een moment dat jou het beste uitkomt.” De robot- maaier ’s nachts laten maaien is ook een optie; hij opereert namelijk volledig geluidloos. 

Via een app op de telefoon zijn alle instellingen aan te passen. “Ga je bijvoorbeeld drie weken op vakantie, dan kun je via de app zorgen dat de Robomow gedurende je afwezigheid toch door blijft maaien.” Is de accu bijna leeg, dan berekent de maaier zelf wanneer hij terug moet keren naar het laadstation om op te laden. 

Randmaaimodus 

Unieke eigenschap van de nieuwe modellen is de rand- maaimodus. “Bij andere robotmaaiers moeten mensen zelf nog de randen van het gazon maaien. De nieuwe Robomow modellen maaien buiten de wielen, waardoor je de randen niet zelf nog handmatig moet doen.” Daarnaast kennen de robotgrasmaaiers een Eco-modus en een Turbo-modus. “De Turbo-modus wordt vaak gebruikt bij nat gras. Doordat de maaier in deze stand meer power krijgt van de accu, biedt hij meer weerstand tegen het natgeregende gras. De Eco-modus is juist geschikt om droger gras te maaien. In deze stand maait het apparaat het gazon in een continu ritme, waardoor er minder stroom wordt verbruikt.” 

Ook hellingen zijn voor de Robomow maaiers geen probleem. “Voorheen keerden robotmaaiers vanzelf terug als ze een helling niet opkwamen. De nieuwe modellen van Robomow kunnen hellingen van 30 tot 45% beklimmen. Zónder koprollen!” 

Zelfreinigend 

Een tweede kenmerk waarmee de Robomow maaiers zich onderscheiden van andere robotgrasmaaiers in de markt is hun zelfreinigende functie. “Speciale reinigings- kapjes zorgen ervoor dat het maaidek tijdens het maaien altijd schoon blijft. Je hoeft als gebruiker dus zelf niets schoon te maken. Het enige dat je moet doen is elk seizoen de messen vervangen.” 

De nieuwe Robomow modellen zijn te koop bij tuincentra en online. “Heel handig is de online tool waarmee een consument makkelijk kan zien welk type rotobotmaaier voor hem of haar geschikt is.” De Robomow grasmaaiers zijn al beschikbaar vanaf € 799,- 

Deel dit bericht