Nieuwe verhoogde kweekbakken bij Esschert Design

Een welkome variatie op de standaard moestuin. Voor iedereen die niet beschikt over voldoende ruimte of de juiste bodem, kwamen we al eerder met de vierkante meter moestuin. Een handige en compacte moestuin met inbegrepen worteldoek en scheidingslatten. Wij blijven graag innoveren en variëren en daarom komen we begin 2021 met een nieuwe variant: de verhoogde kweekbak.

Voordelen
De verhoogde kweekbakken worden geleverd met worteldoek en trellis (scheidingslat) om beplanten makkelijker te maken. Het worteldoek voorkomt de begroeiing van onkruid, maar dat is niet het enige voordeel. Door de dichte begroeiing en de hoogte van de kweektafels, ligt de temperatuur hoger en blijft de vochtigheid op peil.

Dat zorgt ervoor dat het zaai-, plant- en potseizoen langer duurt en dat je meerdere malen per seizoen kunt oogsten. Verder komt het de ondergrond natuurlijk ten goede dat er niet op gelopen wordt. Daardoor kunnen wortels makkelijker en sneller groeien.

Tuinieren zonder rugpijn
Last, but not least… nooit meer een zere rug na het werken in de tuin. De verhoogde kweekbakken zijn namelijk ontworpen op heuphoogte, waardoor tuinieren op stahoogte mogelijk wordt. Tuinieren wordt zo ook weer toegankelijk voor senioren.

Verkrijgbaar vanaf
De kweekbakken zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, kleuren, formaten en kwaliteiten. Zo is de smalle variant ideaal voor stadsbalkons en is er een zwaardere en grotere variant voor professioneel gebruik. Naar verwachting zijn de kweekbakken leverbaar vanaf januari 2021. Pre-order nu alvast in de webshop.

Deel dit bericht