Start jubileum en diverse primeurs op Najaarsbeurs GROEN-Direkt

GROEN-Direkt trapte haar 25-jarig jubileum af tijdens de Najaarsbeurs op 25 en 26 augustus. De grootste groene marktplaats van Europa had – naast een gigantisch aanbod van meer dan 5.500 unieke partijen, een exclusieve kerstbomenpresentatie en 100 stands van kwekers – diverse primeurs. Zoals de introductie van een Voorjaarsassortiment, een nieuwe beurspresentatie, een nieuwighedenkeuring met Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij en diverse jubileumactiviteiten. Deze Najaarsbeurs was een mooie gelegenheid voor alle vakgenoten uit de branche om elkaar te ontmoeten en benadrukte de jubileumslogan ‘Growing Together‘.

Gigantisch assortiment en positieve sfeer
Ook dit jaar heeft GROEN-Direkt een compleet en uniek herfst- en nazomerassortiment gepresenteerd op de Najaarsbeurs en in de webshop. Dit was ook weer hét moment waarop bezoekers het gehele assortiment kerstbomen live hebben kunnen zien, voelen en ruiken. Met een exclusieve monsterpresentatie van 2.000 m² met 120 soort- maatcombinaties en hardware presenteerde GROEN-Direkt een uitgebreid kerstbomenassortiment.

De kerstbomenpresentatie en 5.500 unieke partijen vielen in de smaak bij ruim 1.500 beurszoekers. Het internationale gehalte van de beursbezoekers was ondanks de geldende COVID-19 maatregelen bijzonder hoog. Dat maakte de Najaarsbeurs naast een handelsbeurs echt een ‘place to be’ voor professionele vakgenoten. (Inter)nationale handelaren en inkopers die de beurs niet konden bezoeken vonden de weg naar de webshop. Dit alles heeft geleid tot een mooie jubileumbeurs met een positieve sfeer en veel persoonlijk contact.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Primeur: Voorjaarsassortiment
Nieuw deze Najaarsbeurs was het Voorjaarsassortiment: een voorproefje van het aanbod voor voorjaar 2022. Dit aanbod konden bezoekers, zowel fysiek als online, tijdens de jubileumbeurs inkopen om planten te reserveren en zeker te zijn van een mooi voorjaarsassortiment. Kwekers hebben hierdoor vroegtijdig inzicht in verkopen. Dit is een van de manieren waarop GROEN-Direkt in blijft spelen op de marktontwikkelingen om zo de meest optimale service en kwaliteit te bieden.

Populairste noviteiten 2021
Tijdens de speciale editie van de Najaarsbeurs presenteerde GROEN-Direkt 20 nieuwe partijen op het Nieuwighedenplein. Op basis van de verkoopcijfers bleek de Heuchera ‘Timeless Night’ de populairste Nieuwigheid te zijn. Ook was GROEN-Direkt dit jaar voor het eerst gastheer van de officiële nieuwighedenkeuring van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij. Ruim 27 partijen werden op de eerste beursdag beoordeeld door de deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC). Uiteindelijk is Buddleja ‘Butterfly Candy Little Ruby’ bekroond tot de beste noviteit van 2021.

Vernieuwde beurspresentatie
Verder introduceerde GROEN-Direkt een nieuwe beurspresentatie: na 25 jaar trouwe dienst hebben de karakteristieke lagen plaats gemaakt voor mooie presentatietafels. Door de hoogte van de tafels was het voor beursbezoeker nog gemakkelijk om de gehele plant goed te bekijken. Deze beurspresentatie zorgde niet alleen voor een mooie uitstraling, maar ook voor behoud van de kwaliteit doordat de planten bewaterd kunnen worden.

Start jubileum: GREEN Education Fund
Natuurlijk was er ook volop aandacht voor de start van het jubileumjaar. Zo presenteerde GROEN-Direkt onder andere een speciale actiekar waarvan de opbrengst wordt geïnvesteerd in het ondersteunen van scholing en kennis in de boomkwekerij en sierteelt. Onder de noemer ‘GREEN Education Fund’ gaat GROEN-Direkt zich de komende tijd actief inzetten voor onderwijs in het groen, van basisschool tot universiteit. In het kader van haar 25-jarig jubileum geeft GROEN-Direkt het GREEN Education Fund een startkapitaal mee van €25.000 om een gezonde basis te leggen voor een groene toekomst. Let’s keep on Growing Together!

Deel dit bericht