Vitakraft plant bomen voor een groenere wereld

Wist je dat een gemiddeld mens op aarde jaarlijks ongeveer 4,4 ton CO2 uitstoot? Klimaatverandering houdt de hele wereld bezig. Plannen worden opgesteld, discussies zijn gaande, terwijl de noodzaak tot actie steeds groter wordt. Non-profit organisatie Plant-for-the-Planet schut de wereld wakker en roept: stop talking, start planting! Het kinder- en jongereninitiatief leidt één miljoen kinderen en jongeren op tot ambassadeurs voor klimaatrechtvaardigheid. Zij hebben als doel om 1 biljoen bomen te planten om onze CO2 uitstoot te corrigeren. Als partner van Plant-for-the-Planet helpt Vitakraft bij hun missie en gaat ook bomen planten! 

Waarom bomen planten?

Je zult je wel afvragen: waarom bomen? Bomen kunnen op een goedkope én effectieve manier CO2 binden. Één enkele boom bindt tot wel 10 kg CO2 per jaar! Door het planten van 1 biljoen bomen kan de menselijke voetafdruk op de aarde gecompenseerd worden. Want wanneer deze biljoen bomen volgroeid zijn, zouden deze plantages tussen 488 en 1012 miljard ton CO2 kunnen vastleggen. Dat is ongeveer ¼ tot ⅓ van alle menselijke CO2-uitstoot tot nu toe. 

Vitakraft gaat bomen planten

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Vitakraft. De leverancier in huisdierproducten heeft een duurzaamheidsinitiatief opgestart – Vita Planet – om haar bijdrage te leveren aan een groenere wereld. De partnerschap met Plant-for-the-Planet is hier onderdeel van. Tot nu toe heeft Vitakraft al 21.237 bomen geplant, maar dat is slechts het begin! 

Help de aarde en plant mee!

In april lanceert Vitakraft de Insect Stick, een gerookte hondensnack die gemaakt is van de larven van de soldaatvlieg. De snack bestaat uit 100% insecteneiwit en heeft een duurzaam productieproces. 

Middels een landelijke campagne kunnen consumenten nu ook een steentje bijdragen. Bij de aankoop van twee Insect Sticks plant Vitakraft een boom! Tot en met 28 mei kun je meedoen aan deze actie. Wil je Vitakraft helpen bij het planten van bomen? Ga dan naar een dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt.

Meer weten over het bedrijf

Deel dit bericht