Voorjaarsbeurs en verbouwing bij Plant Collect

Het Boskoopse Plant Collect, leverancier van tuin- en kamerplanten, heeft al 18 jaar ervaring en daardoor ook uitgebreide kennis van niet alleen deze planten, maar ook van concepten. Klanten worden door Plant Collect altijd persoonlijk geadviseerd, over het totale plantenassortiment of de beste winkelinrichting, en worden begeleid tijdens het bestelproces. Elk jaar organiseert het bedrijf een voorjaars- en najaarsbeurs, waar het assortiment wordt gepresenteerd. De eerste editie van 2022 vindt plaats van 31 januari tot en met 3 februari. Dan moet ook de huidige verbouwing ver gevorderd zijn, vertelt eigenaar Jochem Nieuwesteeg.

Tekst: Michelle van der Harst

Op de Voorjaarsbeurs worden alle tuinplanten gepresenteerd per productgroep, zodat klanten een duidelijk overzicht van het aanbod hebben en de producten met elkaar kunnen vergelijken. Via de Plant Collect app kunnen producten snel en eenvoudig gescand en vervolgens besteld worden. Op de beurs worden ook zowel alle bestaande als vernieuwde concepten van de tuin- en kamerplanten getoond. Plant Collect is immers sterk in conceptontwikkeling en innovatie. Omdat Plant Collect persoonlijk contact hoog in het vaandel heeft staan, zijn de beperkingen die door corona werden opgelegd, eigenlijk zo slecht nog niet, vertelt de eigenaar/ directeur. “Nu we bezoekers niet meer in grote aantallen tegelijkertijd mogen ontvangen, dienen klanten een tijdstip voor hun bezoek te boeken. Zo zijn er niet te veel mensen op hetzelfde moment en kunnen we echt de tijd voor iedereen maken.

We hebben graag persoonlijke aandacht voor onze klanten. Het is dan wel geen VIP-beurs, maar daar lijkt het bijna wel op”, aldus Nieuwesteeg. Klanten die naar de beurs komen, worden verwelkomd op een grotere locatie dan voorheen, want met de verbouwing die nu gaande is, wordt 3500 vierkante meter aan het huidige pand toegevoegd. De verwerkingsruimte wordt flink groter en gaat van 2200 naar 5700 m². Het werd tijd, gezien de aanhoudende groei die Plant Collect doormaakte. “De verbouwing ligt op schema, dus we zijn in januari zeker ver genoeg klaar om gasten op de beurs te ontvangen,” laat Jochem weten, “maar de volledige voltooiing staat gepland voor juli.”

Deel dit bericht