Voskes en Groenrijk; Samenwerken voor sfeer en beleving

Tuincentrum GroenRijk ’t Haantje in het Zuid-Hollandse Rijswijk is een prettig, sfeervol tuincentrum, waar je met plezier naartoe gaat. Hier vind je niet alleen een zeer uitgebreid assortiment aan planten en bomen, maar ook leuke decoratie voor huis en tuin. Daarnaast is ook voor je viervoeter de keuze bijzonder groot. Dankzij een uitstekende samenwerking – noem het symbiose – van Groen- Rijk en Voskes, heeft dit tuincentrum alles in huis voor alles wat leeft. De TuinMarkt sprak met Cora de Krom, accountmanager van Voskes, en Sander Brouwers, die de ‘dierenwinkel’ van GroenRijk ’t Haantje onder zijn hoede heeft, over sfeer en beleving en een primeur. 

Tekst: Erik van der Does de Bye Foto’s: Gerdien van der Does de Bye 

Bijna iedereen herkent dit wel: je wil je hond eens lekker verwennen met een smakelijk brokje of een kauwstaaf en je kunt alleen per enkele soort voorverpakte producten vinden – en vaak ook nog in grote pakken, die na verloop van tijd oud worden. Zelf wil je ook geen oude toastjes, dus waarom zou je je dier dit wel aandoen? En dan is er nogal dat verpakkingsmateriaal… 

Een kraam vol 

“Voskes heeft voor dit alles een slimme en tegelijk sfeervolle oplossing”, zegt Cora trots: “Een gezellige marktkraam.” Hier kun je, net als in een snoepwinkel, zelf een mix van hondenkoekjes samenstellen. Hoe? Cora geeft het antwoord: “Gewoon, door zelf een emmer te vullen met een schep van een type koekje naar keuze. Zo heb je van alle smaken de hoeveelheid die je zelf wilt.” Of, wellicht beter gezegd: waarvan je weet dat je hond die lekker vindt. En je kunt op deze manier ook uitvinden wat je hond wellicht nog meer met plezier zal opsmikkelen, zonder dat je het risico loopt dat je een grote hoeveelheid koopt van wat je hond helaas toch links laat liggen. De kraam bevat natuurlijk ook ander lekkers voor honden, zoals een kauwstaaf, een runderoor en nog veel meer. “De kraam zorgt voor een ‘wauw-effect’ bij veel klanten.” En daar heeft ze een goed punt. Net als dat klanten alle vrijheid hebben bij de keuze van een aantal planten, hebben ze dat nu ook bij het uitzoeken van een smakelijk hapje voor de hond. “Dat is nieuw en wordt nu, vanwege het grote succes, steeds verder uitgebreid over andere tuincentra in Nederland.” 

Naast de grote keuzevrijheid voor jou – en je hond – is er nog een ander voordeel: je schept alles in één enkele emmer, die je kunt hergebruiken. Hierdoor wordt er sterk bespaard op plastic afval. “Zo is de kraam van Voskes niet alleen een leuke manier om je hond te verwennen, maar doe je op een leuke manier ook iets goeds in de strijd tegen de groeiende berg plastic afval”, aldus Cora. 

Tuincentrum GroenRijk ’t Haantje 

Cora werkt al jaren samen met GroenRijk ’t Haantje. “We versterken elkaar. Daarom had dit tuincentrum ook de primeur met de succesvolle kraam van Voskes. Wij leveren innovatieve producten en GroenRijk trekt hierdoor nog meer mensen.” Dit wordt beaamd door Sander, die de dierenafdeling van GroenRijk ’t Haantje aanstuurt: “Mensen komen uit de hele regio tussen Delft en Den Haag. We hebben enkele jaren geleden stevig kunnen uitbreiden. Zo hebben we ook een mooie horecagelegenheid, waar je in alle rust gezellig kunt genieten van een kopje koffie met iets lekkers.”
Sander is trots op zijn dierenafdeling. “We hebben hier alles voor elk dier, en je hond mag hier ook gewoon komen.” De deur blijkt niet alleen open te staan voor de trouwe viervoeter. Cora: “Er komt hier soms zelfs iemand binnen met een papegaai op zijn schouder.” Elke klant is welkom, onafhankelijk van het aantal poten. GroenRijk ’t Haantje ligt op een paar minuten van de A4 in Rijswijk-Buiten en is één van de grootste tuincentra in de regio Den Haag. Er is een ruime, gratis parkeergelegenheid op eigen terrein. 

groenrijkrijswijk.nl voskes.nl 

Deel dit bericht