Water geven met Sogo: Na gieter en sproeiers komt Sogo nu met Olla en irrigatiesysteem

Wil je irrigatie in de (moes)tuin tijdens een weekendje weg of warme zomers? Daar is de Olla irrigatiekruik zeer geschikt voor. Een Olla is een poreuze terracottakruik. Dit model wordt al eeuwenlang gebruikt als slimme manier van irrigatie. Naast deze kruik brengt Sogo een vernuftig druppelirrigatiesysteem op de markt.

Olla irrigatiekruik
De Olla wordt tot de nek ingegraven in de grond tussen de planten. Je vult ‘m één of twee keer per week met water. Het precieze aantal hangt af van de droogte, de temperatuur en de waterbehoefte van de plant. De plantenwortels groeien snel naar de pot toe en onttrekken water aan de pot. Omdat de kruik poreus is, geeft deze langzaam water af aan de grond eromheen. Wanneer de grond droog is, tenminste. Als de grond vochtig is, blijft het water juist in de kruik. Zo creëer je een constant vochtige omgeving en kunnen planten gelijkmatig doorgroeien. De waterkruik is af te sluiten met een dop. Zo wordt verdamping voorkomen en bespaar je 50 tot 70 procent op je waterverbruik. Ook vervuilt het water niet en kunnen muggen er niet bij om hun eitjes in te leggen. De Olla is ideaal voor gebruik in bloembakken, moestuinen en tuinkassen. Het beste moment om een Olla te plaatsen is de aanplanttijd. Zo kunnen de wortels van de planten zich optimaal in de richting van de Olla ontwikkelen.

Micro Irrigatiesysteem
Het Micro Irrigatiesysteem van Sogo voorkomt uitgedroogde zaailingen en plantjes tijdens een lang weekend weg. Dit is een druppelirrigatiesysteem; een slimme oplossing voor wanneer je even niet in de gelegenheid bent om je zaailingen en plantjes te bewateren. Het systeem is eenvoudig te plaatsen en makkelijk in gebruik. Simpelweg door zwaartekracht worden je planten van het nodige vocht voorzien. Er is dus geen elektriciteit of externe watertoevoer nodig. Hierdoor is het micro irrigatiesysteem ideaal voor afgelegen (moes)tuinen.

Deel dit bericht