Geef onkruid geen kans met de voegzanden van Weber Beamix

Een onderhoudsvriendelijke, milieuvriendelijke én onkruidvrije tuin? Dat kan met de nieuwe,
onkruidmijdende en waterdoorlatende voegzanden van Weber Beamix. Omdat cement veel
CO2-uitstoot met zich meebrengt, ging het bedrijf op zoek naar andere oplossingen, zonder in te
leveren op kwaliteit. De voegzanden zijn net als hun voorgangers onkruidmijdend, maar wel waterdoorlatend. Hiermee is een positieve eigenschap toegevoegd. Belangrijk in deze tijd met wateroverlast door extreme buien en periodes van droogte.

Tekst: Rosanne de Boer | Foto’s: Weber Beamix

Flexibel en waterdoorlatend
Weber Onkruidmijdend voegzand flex is de vervanger van Weber Beamix Onkruidmijdend voegcement. In het nieuwe product is cement vervangen door polymeren. “Klanten zijn met name enthousiast over het feit dat het nieuwe product waterdoorlatend is, vooral als ze denken aan de huidige toename van wateroverlast, de veranderingen in het grondwaterpeil en droogte”, vertelt Heleen Voskuil, Channelmanager Retail Benelux. “Ze reageren ook positief op de vervanging van cement door polymeren. Het produceren van cement zorgt voor veel CO2-uitstoot, je merkt dat klanten hier steeds meer over nadenken. Weber Benelux is onderdeel van Saint-Gobain. Daarmee hebben wij de doelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Dat is met onze producten uiteraard uitdagend”, aldus Voskuil en haar collega Sasha Hens, productmanager Weber Benelux. “Maar iedere productinnovatie en/of introductie draagt bij aan deze doelstelling. Onze R&D-afdeling is bezig met het verminderen van het aandeel cement, zonder concessies te doen aan kwaliteit.”

Hard en waterdoorlatend
Het tweede nieuwe product, Weber Onkruidmijdend voegzand hard, is gemaakt op basis van biologisch hars in plaats van cement. Hens: “Er vindt CO2 reductie plaats tijdens het productieproces door het vermijden van cement en daarnaast zit er geen herbicide (onkruidverdelger) in. Toch is het onkruidmijdend.” Wat ook helpt, is dat de grondstoffen niet de halve wereld over gereisd hebben. “Wij proberen onze grondstoffen zo dichtbij mogelijk in te kopen en gebruik te maken van transport per boot.”

Keuzehulp
Wanneer raadt Voskuil klanten Weber Onkruidmijdend voegzand flex aan en wanneer de andere variant? “Weber Onkruidmijdend voegzand flex zorgt voor een blijvend flexibele voeg die waterdoorlatend is. Dit product is geschikt voor smalle voegen (1-10 mm), ideaal voor tuinterrassen en tuinpaden. Door de flexibiliteit blijft de voeg intact, wanneer er kleine spanningen in de ondergrond zijn door bijvoorbeeld verzakking. Weber Onkruidmijdend voegzand hard zorgt op zijn beurt voor een blijvend harde voeg die waterdoorlatend is. Dit voegzand is geschikt voor brede voegen (3-20 mm). Dit product is uitermate gebruiksvriendelijk. “Je opent de emmer en de luchtdichte zak die erin zit. Daarna veeg je het zand in de voegen. Aantrillen is niet nodig. Vanwege het contact met zuurstof begint het product uit te harden.”

Deel dit bericht