COMPO Benelux kiest voor duurzame oplossingen

COMPO is wereldwijd bekend als een van de marktleiders in merkartikelen voor planten binnenshuis en in de tuin. De onderneming biedt kwaliteitsproducten die planten nodig hebben voor een gezonde groei – van potgrond, bodembedekkers en meststoffen tot gazonzaden en producten voor de bestrijding van plagen. De focus ligt op biologische middelen. Ook buiten dit organische productaanbod kiest COMPO voor duurzame oplossingen.

Tekst: Marie-Christine Koestal

“We zijn hard bezig om onze logistieke processen te verduurzamen. Zo proberen we continu de logistieke processen te optimaliseren, bijvoorbeeld op vlak van transport”, zegt Hendrik Vervenne, Managing Director van COMPO BNL. “Datzelfde geldt voor verpakkingen. Deze zijn of al van gerecycled materiaal gemaakt of van materiaal dat geschikt is om te recyclen. Het proces dat we daarmee hebben ingezet, gaan we verder uitbouwen. We kiezen resoluut voor aantrekkelijke en consumentvriendelijke verpakkingen maar met een duurzame aanpak.”

In 2023 zal COMPO meer dan ooit de tuinier ondersteunen zodat hij op een vlotte, eenvoudige manier aan de slag kan om zijn tomatenplantjes op te kweken en zo zeker te zijn van een rijke en smakelijke oogst. De onderneming zet hiervoor sterk in op YouTube en andere sociale media. Ook de winkelier wordt hierbij betrokken; in de winkel kan de tuinier kennismaken met de uitleg en ondersteuning van COMPO. Vervenne: “De voorbije twee jaar zijn er heel veel nieuwe jonge tuiniers bijgekomen en wij willen ze aanmoedigen om te blijven tuinieren. Beginnen is één, maar volhouden is een ander ding, zeker bij jongere beginnende tuiniers. Daarom willen wij hen op een laagdrempelige manier ondersteunen, zodat ze hun nieuwe hobby volhouden.”

COMPO Benelux maakt deel uit van een sterke Europese groep en is met zijn producten marktleider in verschillende Europese landen, waar het bedrijf duurzame relaties met retailers heeft. Ook in Nederland is er een goede samenwerking met een aantal retailers. Met anderen is COMPO in gesprek. “Het feit dat we deel uitmaken van een Europese groep zorgt ervoor dat we prijzen optimaal kunnen vertalen naar de markt én dat we voor 2023 in het bijzonder garantie kunnen bieden voor vlotte en snelle leveringen.”

www.compo.com

Meer weten over het bedrijf

Deel dit bericht