Drijvende geraniums stelen show op zomerevent

Ondanks de heftige regenbuien en de lokale wateroverlast, worden de drijvende geraniums op de Libelle Zomerweek toch gedompeld om ze van genoeg vocht te voorzien. Het dichte bladerdek van de geraniums zorgt ervoor dat het grootste deel van het hemelwater de wortelkluit niet bereikt. En door de relatief hoge temperatuur is er bovendien sprake van flinke verdamping. Hoveniers in waadpakken verzorgen de kleurrijke planten daarom om de twee dagen zodat ze zich goed kunnen volzuigen met oppervlaktewater en er piekfijn bij staan. De drijvende geraniums blijken namelijk bijzonder in trek bij bezoekers. De Libelle Zomerweek wordt tot en met woensdag 25 mei gehouden en de organisatie verwacht zo’n 80.000 gasten. Behalve in de waterpartij fleuren kleurrijke geraniums de Zomerweek op.

Promotiecampagne
De drijvende vierkantemetertuintjes op de Zomerweek zijn gerealiseerd door Pelargonium for Europe. Het collectief van Europese perlargoniumveredelaars voert een uitgebreide promotiecampagne ‘Europe in Bloom’. Doel is om consumenten te stimuleren om geraniums op hun balkon en terras te zetten om er vervolgens een zomerlang van te genieten. Het campagnethema luidt dan ook ‘Hello Summer, Hello Happiness’. Behalve op de Libelle Zomerweek is er volop media-aandacht voor geranium. Op zaterdag 21 en 28 mei is de populaire zomerbloeier te zien in het tv-programma De Grote Tuinverbouwing en diverse influencers geven hun balkon of terras een metamorfose met geraniums.

Gratis
Voor alle retailers is er een gratis promotiepakket beschikbaar met foto’s, video’s en teksten die via de eigen social mediakanalen gedeeld kunnen worden. Ook voor op de winkelvloer heeft Pelargonium for Europe gratis POS-materiaal ontwikkeld voor extra attentiewaarde. Ge├»nteresseerden kunnen terecht op www.pelargonium-trade.com of zich aanmelden bij campagnemanager Jacqueline Doornekamp via jacqueline@conceptfactory.eu.

*Foto’s: VidiPhoto

Deel dit bericht