Geen luchtkastelen met Airplantshop.nl

Het begon allemaal in een conceptstore in Rotterdam, zo’n zes jaar geleden. Daar kwam Marleen Zeeman in aanraking met Tillandsia’s; plantjes die leven van lucht, licht en water. Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot de enige Nederlandse webshop van deze planten, die zowel consumenten als de zakelijke markt bedient. Waar Marleen in het begin vrijwel geen leveranciers kon vinden in Nederland, speelt zij nu zelf een belangrijke rol als het gaat om de inkoop, verkoop en zelfs export van deze plantjes. Vrijwel iedereen kan bij haar terecht. “Eigenlijk bedienen wij alle schakels op de markt”, aldus Marleen. “Denk daarbij aan wholesale, supermarkten, tuincentra, B2B en exportbedrijven”.

Tekst: Colette Aronstein

Wat Marleen vooral zo leuk vindt aan de plantjes, is dat de creatieve mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Doordat de Tillandsia’s geen aarde nodig hebben om hun voedingsstoffen uit te halen, kun je ze letterlijk overal in huis kwijt. “Natuurlijk worden alle plantjes los aangeboden in de webshop, maar vaak weten mensen niet echt wat ze er nou precies mee moeten doen. Daarom bieden we ook totaalpakketten aan, inclusief accessoires zoals de haakjes die bijvoorbeeld aan het plafond geplakt kunnen worden.” Vooral de Jellyfish-plantjes zijn populair. Kijkers van De Grote Tuinverbouwing zijn ongetwijfeld bekend met deze bestsellers, want in vrijwel elke aflevering wordt de Jellyfish gebruikt als eyecatcher. Niet gek ook, want door er een aantal met elkaar te combineren op verschillende hoogtes, bereik je een speels effect.

Ideaal aan Tillandsia’s is dat ze weinig verzorging nodig hebben en dus ook voor mensen zonder groene vingers geschikt zijn. Slechts één à twee keer per week even besproeien met wat (regen)water, voldoende daglicht en een goede, frisse lucht toevoer is alles wat ze nodig hebben. Meer te weten komen over Marleen en haar webshop? Natuurlijk kunt u op de website terecht voor meer informatie, maar leuker is het om haar stand te bezoeken op 9, 10 of 11 november op de Trade Fair Aalsmeer, bij Royal Flora Holland. Met veel enthousiasme zal ze alles vertellen over haar Tillandsia’s en de vele creatieve mogelijkheden.

www.airplantshop.nl
www.airplantshopzakelijk.nl

Deel dit bericht