GROOTGROENPLUS een must voor de leveranciers van planten

De volgende editie van Vakbeurs GrootGroenPlus, die plaatsvindt van 4 tot en met 6 oktober in Zundert, is volledig volgeboekt. Hoewel er dankzij een verhuizing naar Business Centre Treeport meer ruimte beschikbaar is, is dé vakbeurs voor de groenbranche ruim van tevoren toch al volledig ingevuld.

Erg groen
De vakbeurs is dit jaar weer ‘erg groen’. Dat wil zeggen: een groot aantal groene deelnemers, aangevuld met diverse toeleveranciers en techniekdeelnemers. Het volledige sortiment is op de beursvloer vertegenwoordigd. Het thema van de beurs is ‘Dynamisch & Digitaal’. We zien in de boomkwekerijsector een zeer sterke groei van de digitalisering. De digitalisering uit zich ook in zaken als mechanisering, automatisering en robotisering, die samen weer bijdragen aan schaalvergroting en efficiëntie. Ook dynamiek speelt een steeds belangrijkere rol. Dynamisch zijn en inspelen op marktomstandigheden, de dynamiek tussen de sector en het onderwijs, die moet zorgen voor voldoende geschoold personeel, maar ook de dynamiek binnen bedrijven. En dat komt ook de afnemers ten goede.

Chantal van Kuyck


Volledig nieuwe indeling
“In totaal telt de vakbeurs nu meer dan 255 standhouders zegt beursmanager Chantal van Kuyck. We hebben nog steeds een wachtlijst, maar we hebben ervoor gekozen om de beurs niet nog verder te vergroten. Door de verhuizing maar het BCT-terrein hebben we ook de indeling volledig vernieuwd; andere hallen, andere afmetingen en andere hoogtes. Elke route heeft nu een eigen hal en is daardoor voor de bezoeker een gesloten lus, volledig gevuld met standhouders. Alle drie de beursroutes komen uit in het centrale restaurant.


Plantenkeuringen
Een belangrijk onderdeel van de vakbeurs GrootGroenPlus zijn de verschillende keuringen. Nieuw is dat alle plant- en standkeuringen plaatsvinden op de woensdagochtend. Zo wonen de deelnemers en de bezoekers de keuringen live bij. Uiteraard vinden er op de beurs plantenkeuringen plaats, die open staat voor inzenders uit binnen- en buitenland. GrootGroenPlus vindt niet alleen de nieuwigheden van belang maar bovendien dat iedereen sectorbreed weet wat de kweekprestatie is. De Green Grand Prix biedt daarom de optie om reeds eerder gekeurde planten nog eens voor het voetlicht te brengen en ze opnieuw te laten beoordelen, maar nu op de kweekprestatie. De beursapp met onder meer de interactieve plattegronden en het actuele aanbod van de groene deelnemers wordt bijgewerkt maar is ook nu al bruikbaar als beursboekje.

Deel dit bericht