Happy in de tuin

Groenblijvers zijn ideale planten voor de tuin. Ze zorgen voor een permanent groene uitstraling, ook tijdens de herfst- en wintermaanden. De Happydendron, een bijzondere rhododendronsoort, heeft het hele jaar door frisgroen blad en in mei en juni trakteert de plant rijkelijk op opvallende bloemen. Ze zijn wit met een dikke paars rand en hebben een geel hart. Elke bloem is zo’n 15 cm groot en zit boordevol nectar. Daar worden dus ook hommels en andere bestuivers erg blij van.

Geheim
Voor wie denkt dat alle rhododendrons heel specifieke eisen stellen aan grond en standplaats… Don’t worry, be happy! De Happydendron vormt een vrolijke uitzondering. De plant groeit en bloeit namelijk in elke grondtype (zuur of kalkrijk) en houdt van zon en halfschaduw. Het geheim van de Happydendron zit ‘m in de kalktolerante onderstam. Daarop heeft de kweker de rhododendron geënt. Daarom kun je de plant overal in de tuin een plekje geven.

Verzorging
Om van de Happydendron te genieten heb je geen groene vingers nodig. Geef in het voorjaar wat plantenvoeding voor een extra uitbundige bloei en vergeet niet om tijdens periode van droogte water te geven. Snoeien doe je eens per jaar: vlak na de bloei. Zo hou je de plant compact. Je kunt de Happydendron ook door laten groeien tot zijn maximale hoogte: 2 meter. Snoei dan geen takken, maar haal alleen de uitgebloeide bloemen weg. De Happydendron is bestand tegen 24 graden vorst.

De Happydendron is verkrijgbaar bij tuincentra en online vanaf € 30,00. Kijk voor meer informatie op www.inkarho.de/nl/happydendron.

Deel dit bericht