Kinderboek geeft aftrap van plantseizoen 2024

Op 1 oktober is de najaarscampagne ‘Plant je mee’ gestart. Een week voorafgaand aan dit plantseizoen hebben alle kinderen van de onderbouw van basisschool De Egelantier in De Zilk de zeven planten ontmoet die de hoofdrol spelen in het kinderboek ‘Hoor jij ze ook….?’. Aan de hand van de Nederlandse benaming stellen deze planten zich voor. De kinderen mochten de planten ook van dichtbij bekijken, voelen en ruiken. Op deze manier kwamen de planten echt tot leven.

Najaarscampagne ‘Plant je mee’

In heel Nederland wordt de najaarscampagne ‘Plant je mee’ uitgerold door het organiseren van diverse plantactiviteiten van 1 oktober tot 30 november. Het is juist nu de tijd om de lente te planten, wat resulteert in een mooie bloeiende tuin in het voorjaar. Het najaar is het ideale moment om te planten. De planten gaan in rust en de bodem is nog relatief warm en vochtig, wat de ontwikkeling van de wortels bevordert. Dus wanneer het voorjaar aanbreekt kan de groei direct beginnen. De maanden september en oktober zijn daarom de ideale maanden om te planten. En soms ook nog november, als de vorst nog niet intreedt. Dit geldt voor de vaste planten en ook voor de voorjaarsbollen.

Kinderboek

Het kinderboek sluit goed aan op deze campagne. De kinderen leren de planten kennen, krijgen uitleg over de verzorging en ze zien de impact van de seizoenen op de tuin. Ook ontdekken ze de positieve invloed van vaste planten op insecten en vogels. Het kinderboek is een initiatief en uitgave van Stichting Perennial Power, een collectief van bijna 60 vaste plantenkwekers dat actief de vaste plant promoot. Het boek heeft als doel jong en oud te inspireren om meer groen in de tuin te gebruiken en de schoonheid van vaste planten te laten zien. Het boek is geschreven door Joyce van der Bas-Walthaus, Jan-Willem Rotteveel en Sandra Balk. De illustraties zijn gemaakt door Liz Meester.

‘Hoor jij ze ook…?’ is een kinderboek voor de jongere generatie. Het boek, met 42 pagina’s, hardcover en verkoopprijs 14,95 Euro, is te bestellen op de website www.perennialpower.nl en verkrijgbaar via de leden.

Fotocredits: Creatizz – Promotie Sierteelt

Deel dit bericht