OutTrade: Trendsetter in buitenleven

Moderne tuinen en terrassen zijn steeds meer een verlengstuk van de sfeer die past bij het huis, zijn bewoners en de omgeving. OutTrade brengt producten op de markt die perfect geschikt zijn om lang en aangenaam buiten te verblijven. We spraken met directeur-eigenaar van OutTrade René Dijkman (53), die samen met partner en mede-eigenaar Angela in oktober 2004 startte in Soest.

Tekst: Harrie Linssen

Concept
“OutTrade is gespecialiseerd in producten voor het buitenleven die niet alleen trendy en origineel zijn, maar ook functioneel en comfortabel. Momenteel voeren we drie toonaangevende merken: ‘SunRed’ terrasverwarmers, ‘RedFire’ vuurschalen en terrashaarden en ‘Summ’ barbecues, (pizza)grills en accessoires die passen in een stijlvolle buitenkeuken. We ontwikkelen deze onderscheidende producten zelf en werken samen met producenten in Azië, Europa en Egypte.”

Onderscheid
“Ons team van 15 enthousiaste en betrokken mensen houdt de trends goed in de gaten. Zo blijven we ons onderscheiden door het assortimenten steeds te vernieuwen met inspirerende, Dutch Design-producten en door in te spelen op nieuwe ontwikkelingen zoals ‘smart heaters’, te bedienen met een app. Ook wordt hierbij veel aandacht besteed aan het verbeteren van technieken met het oog op duurzaamheid en efficiëntie. Mooi voorbeeld is dat met een app een zogenaamd ‘heaterplan’ te maken is voor in de tuin, of voor op een horecaterras, op plaatsen waar meerdere heaters gewenst zijn.

We besteden veel aandacht aan de presentatie van onze producten. We focussen op nuttige en kwalitatief hoogstaande video’s, lifestyle fotografie en productteksten waarin ook de passie naar voren komt. Daarbij hebben we een solide website met duidelijke informatie en mogelijkheden om ons te bereiken. Zo maken we die professionele uitstraling ook waar!”

Verkoop
“We opereren internationaal op het gebied van terrasheaters, tuinhaarden en barbecues en zijn uitgegroeid tot totaalaanbieder in de tuin- en terrasbranche. We leveren aan bekende bouw- en supermarktketens, tuincentra en e-commercebedrijven en exporteren niet alleen binnen Europa maar wereldwijd via lokale distributeurs. Omdat klanttevredenheid een belangrijk onderdeel vormt van ons concept, zorgen we naast marketing ook voor een gedegen verkoopondersteuning met een goed bereikbare klantenservice. Naast de standaardproducten zijn ook klantspecifieke producten mogelijk en te voorzien van een eigen label.”

Spoga+Gafa beurs
“OutTrade is goed vertegenwoordigd op de komende Spoga+Gafa beurs in Keulen, ‘s werelds grootste tuinevenement met de nieuwste producten en trends. We hebben naast onze bekende stand een aparte stand speciaal gericht op de promotie van de pizzaoven van het merk ‘BakerStone’. Op Spoga presenteren we onze nieuwste elektrische barbecue die werkt met infrarood elementen – een compleet nieuwe techniek. Daarmee bereik je een fantastisch grillresultaat, met minder rook. Hij is te bedienen door één druk op de knop”, besluit René.

OutTrade B.V
Meeleweg 76, 7711EP
Nieuwleusen
+31 529 48 28 08
info@outtrade.eu
www.outtrade.eu

Deel dit bericht