Vakbeurs Trendz: primeur na de pandemie

Wie wil weten wat de trends worden op het gebied van decoratie in huis en tuin, gaat twee keer per jaar naar de vakbeurs Trendz. De maatregelen als gevolg van het coronavirus maakten de voorjaarsbeurs in januari onmogelijk, maar in augustus vormde Trendz de primeur als eerste vakbeurs na de pandemie en tevens grootste beurs van Nederland voor home decoration & lifestyle. DeTuinMarkt reisde eveneens naar Gorinchem, nam een kijkje en sprak onder andere met de organisatie en enkele exposanten.

Tekst: Erik van der Does de Bye

Totaalbeleving
Vakbeurs Trendz is voor elke bezoeker de moeite waard. Of u nu komt om inspiratie op te doen voor uw eigen collectie, u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van home decoration & lifestyle wilt zien of gewoon benieuwd bent wat u komend seizoen in uw eigen winkel of huis kunt plaatsen: voor wie van decoratie houdt, is vakbeurs Trendz het juiste evenement. Op de beursvloer Worden zaken gedaan: er is alle gelegenheid om de nieuwste trendy producten in te kopen voor het nieuwe seizoen. Daarnaast is er een interactief programma met lezingen, workshops en presentaties.

Veel variatie
Home decoration & lifestyle vormen een ruim begrip. Echt alles wat een huis, winkel of kantoor net dat beetje extra sfeer geeft, is er te zien. DeTuinMarkt bezocht onder andere de stand van Ambiente. Hier werd nogmaals duidelijk dat de decoratiebranche door corona ook kansen heeft gekregen. Het vele thuiswerken en thuisblijven deed de vraag naar producten die het huis gezellig maken, groeien. Ook een aardig detail: Ambiente is de enige servettenfabrikant in Nederland.

Een andere opvallende aanwezige was Ben Clevers, bekend van het prachtige boek Leaves. Deze bladkunstenaar liet enkele prachtige creaties zien en toonde daarmee nogmaals aan dat blad niet zomaar een groen onderdeel van een plant is, maar aan de basis ligt van schitterende decoraties.

Lifestyle is er niet alleen voor het oog, maar voor alle zintuigen. Zanitaz vervaardigt zogeheten probiotica, die een positieve werking op de gezondheid hebben. Zo heeft deze onderneming in samenwerking met collega’s in Japan diverse producten op de markt gebracht die onder andere hooikoorts en andere allergische reacties verminderen en bacteriën en virussen verdrijven.

Easyfairs
De organisatie van vakbeurs Trendz is in handen van Easyfairs. Mascha de Bruin, head of cluster retail & interior, en Ellen van Heesbeen, marketingcoördinator, waren zeer tevreden over het verloop van de eerste vakbeurs na de lockdown. “We organiseren deze beurs twee keer per jaar”, vertelde Mascha. “De voorjaarsbeurs trekt veel hoveniers, omdat het ‘plantenseizoen’ dan van start gaat. De najaarsbeurs daarentegen is vooral voor retailers interessant, omdat in de donkere maanden vooral aandacht is voor het decoreren van het huis, winkel en werkplek. Maar er zijn ook veel mensen die beide beurzen bezoeken.”

Het publiek dat op de vakbeurs afkomt is zeer divers, weet Ellen: “Retailers vernieuwen hun assortiment met de nieuwste trends en willen deze laten zien. Trendz heeft voor elke doelgroep veel te bieden: van decoraties voor kinderkamers en kerstsfeer tot aan kantoren en keukens.” Het oude normaal is weer in zicht. Mascha en Ellen zijn optimistisch gestemd. “We hopen in januari weer een beurs te kunnen openen zonder beperkingen.”

Easyfairs heeft in Nederland twee locaties: de Evenementenhal in Gorinchem en die in Hardenberg. Het is een Belgisch bedrijf dat in België al diverse malen onderscheiden is, onder andere met de prestigieuze onderscheiding van Best Managed Company in 2019 en 2020.•

www.trendzvakbeurzen.nl
www.easyfairs.com

Deel dit bericht