Flexibele maaimogelijkheden met nieuwe professionele robotmaaier

De Automower 520 EPOS is de nieuwste innovatie van Husqvarna op gebied van robotmaaiers. De machine is ontwikkeld voor de professionele markt en combineert een hoge productiviteit met een kostenefficiënte oplossing voor kleinere maaigebieden. De 520 EPOS werkt met navigatie via satellietsignalen en daardoor is afbakening van het terrein met begrenzingsdraad niet meer nodig. De virtuele grenzen zorgen ervoor dat je probleemloos kunt beluchten, verticuteren en graven zonder het risico een grensdraad te beschadigen. Een extra troef is dat de 520 EPOS ook in patronen kan maaien. De maaicapaciteit van de nieuwe robotmaaier bedraagt 5.000 m2 in 48 uur.

Patronen
De Automower 520 EPOS kan het gazon op diverse manieren maaien. Standaard beweegt de robot op willekeurige wijze over het gras. Het eindresultaat is een gelijkmatig gemaaid gazon. Nieuw is de functie om de Automower in vooraf ingestelde motieven te laten maaien. Dit is mogelijk door precisienavigatie en snelle, elektronische aanpassing van de maaihoogte. Je kunt onder meer kiezen uit rechte banen of dambord-, driehoek- en diamantvormige patronen.

Husqvarna Fleet Services
Doordat de professionele EPOS-maairobots verbonden kunnen worden met het managementsysteem Husqvarna Fleet Services beschikt de gebruiker over een ultraflexibele oplossing waarmee eenvoudig maaizones gepland en ingesteld kunnen worden. Ook kunnen maaizones tijdelijk worden vermeden bijvoorbeeld tijdens het bestuivingsseizoen. Husqvarna Fleet Services is tevens te gebruiken voor het instellen van maaipatronen evenals hardware-instellingen en het uitvoeren van software updates.

EPOS-technologie
De EPOS-technologie van Husqvarna zorgt voor virtuele begrenzing van het maaigebied via satellietnavigatie met een precisie van zo’n 2 cm. Daarvoor dient wel een referentiestation te worden geïnstalleerd. Het assortiment professionele robotmaaiers met EPOS-technologie omvat 4 modellen die geschikt zijn voor een perceel tot 75.000 m2.

Technische details Husqvarna Automower 520 EPOS– Geschikt voor hellingen tot 45%
– Voorwerpdetectie op afstand
– Geluidsniveau 63 dB (A)
– Gewicht 14,2 kg.
– Maaischijf met 5 messen met verbeterd high-speed staal (HSS)
– Oranje koplampen
– FOTA (Firmware over the Air) – draadloos updaten
– Afstandsbediening via Husqvarna Fleet Services

De Husqvarna Automower 520 EPOS (incl. laadstation) is vanaf 2024 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 3.305 (excl. btw). Het referentiestation is seperaat verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 826 (excl. btw).

Deel dit bericht