Nieuw tuincentrum Abbing’s Buitenhof in Zeist gerealiseerd door TC Projecten

Abbing’s Buitenhof in Zeist is compleet vernieuwd. Het door Breddels Architecten ontworpen gebouw is 4.500 m2 groot en heeft een volledig verzorgd restaurant, een bloemenshop en een hovenier atelier. Naast de ruim 6.000 m2 buiten verkoop, is er ook een overdekte buitenverkoop. Deze overkapping staat tussen de twee breedkap constructies en kan in zijn geheel open gezet worden, zodat het een open buiten ruimte wordt.

Het door TC Projecten gerealiseerde tuincentrum heeft een 2 x 12,80 meter breedkap constructie en een HighLight als entree van 19,20 meter breed. In deze centrale hal met een hoogte van 10 meter is een verdiepingsvloer gerealiseerd. Op deze verdieping bevinden zich de kantoren, een kantine en sociale ruimtes voor hun personeel.

Klimaatbestendige en energie neutrale constructie
Juist in deze tijden is het essentieel om energiekosten te besparen. Daarom liggen er op het dak van het magazijn 300 zonnepanelen. In combinatie met de grondwater warmtepomp en gebruik van de juiste isolatiematerialen met hoge Rc waardes, zoals sandwich panelen, isolatieglas en een polydek van 32 mm, zorgt dit voor een klimaatbestendige en energieneutrale constructie. Het 130 jaar oude Abbing’s Buitenhof heeft hiermee een onbezorgde toekomst.

Tekst gaat verder onder de foto.

TC Projecten is opgericht door Koert Touw en Jeroen Smiemans. Beiden met vele jaren werkervaring in het bouwen van tuincentra. Koert heeft met zijn technische kennis en oog voor detail jarenlang vele turn-key projecten in Nederland en België mogen begeleiden en datzelfde geldt voor Jeroen, die als eigenaar van Smiemans Projecten al een halve eeuw kwalitatieve en innovatieve glasconstructies bouwt in Europa en omstreken. Koert: “Voor onze klanten is het belangrijk dat je snel kunt schakelen, flexibel bent en met de juiste expertise en innovatievermogen op hoog niveau kunt presteren. Door ons uitgebreide netwerk kunnen we meedenken met de klant van A tot Z.“ Naast twee energieneutrale tuincentra, heeft TC Projecten recentelijk ook het dek gerenoveerd van De Bruin Tuin & Thuis in Eemnes en van de Lagemaat in Ede en de renovatie van diverse plantenhallen, waaronder Zuidland, aangepakt.

Jeroen: “We hebben gemerkt dat er met name in Nederland vraag is naar bijna volledige ontzorging bij de realisatie van een nieuw tuincentrum of een deel hiervan zoals herbouw of een uitbreiding. Het combineren van fundatie werkzaamheden, de bouw van de kas, maar zeker ook de technische installaties en overige bouwkundige werkzaamheden leiden tot veel voordelen. Niet alleen financieel, maar ook een kortere bouwtijd en een mooiere en slimmere of praktischere afwerking.

Deel dit bericht