Apple Bee wint Design Excellence Award

Apple Bee en Alfresco Home hebben met de Jasper Dining Table de 2021 Design Excellence Awards gewonnen. Alfresco Home, gevestigd in de Verenigde Staten, is een van de dealers van het tuinmeubelmerk Apple Bee.

Hoofdfoto: CEO Joseph Cilio van Alfresco Home ontvangt de award uit handen van Harold Hudson.

De prijs werd gewonnen in de categorie ‘Dining/Bar Table’. Ontwerper van de lichtgewicht tafel is Sako Wijma.

Design Excellence Award
Gesponsord door de International Casual Furnishings Association (ICFA), is deze prestigieuze jaarlijkse prijsuitreiking het enige erkenningsprogramma dat zich uitsluitend richt op producten voor casual meubilair buitenshuis. Een gerenommeerd panel van juryleden evalueerde alle inzendingen voor de categoriebeoordeling. De juryleden baseerden hun selecties op criteria zoals vindingrijk gebruik van materialen, productinnovatie, kleur, constructie, algemeen ontwerp en verkoopbaarheid. Een prestatie voor Apple Bee en Alfresco Home, die met de Jasper Dining Table, deze award hebben binnengesleept voor het design van deze eettafel!

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Projecten op maat
De tuinmeubelen van Apple Bee worden over de hele wereld gerepresenteerd. Zo worden er voor verschillende klanten en markten, meubels op maat aangeboden en specifiek ontwikkeld voor de betreffende markt. De Jasper Dining table is zo’n op maat gemaakt meubel, speciaal ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. Deze eettafel is namelijk wat lager dan de originele Milou Dining eettafel, waar de Jasper eettafel van afgeleid is. Apple Bee heeft daarom ook lagere stoelen ontworpen voor bij deze tafel. Om een helemaal naadloze aansluiting te bewerkstelligen op de eisen van deze speciale markt, zijn alle tafels uitgevoerd met parasolgat en tevens beschikbaar met een naturel teakhout tafelblad.

Het design van Apple Bee
De ontwerpen van Apple Bee staan in de traditie van Dutch Design waarin de sleutelwoorden minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met gevoel voor humor duidelijk te herkennen zijn. Bovendien maakt ontwerper Sako Wijma gebruik van de juiste materialenmix, waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staat. Het ‘Light Weight Concrete’ waarvan het tafelblad van de Jasper Dining table is gemaakt, heeft meerdere voordelen. Door de verschillende materialen waaruit dit LWC tafelblad is vervaardigd, is het zoals de naam al verklapt: licht van gewicht maar nog steeds sterk. Daarnaast kan dit blad tegen allerlei weersomstandigheden en is waterafstotend. Hierdoor is het makkelijk in onderhoud.

Deel dit bericht