Innovatief, comfortabel en krachtig: de nieuwe STIHL MSA 220 T accukettingzaag

De STIHL MSA 220 T maakt indruk met buitengewoon sterke zaagprestaties en een innovatieve bediening

De nieuwe MSA 220 T van STIHL is de krachtigste accukettingzaag van het assortiment, ideaal voor professionele boomverzorging. De innovatieve bedieningscockpit zorgt voor een optimaal en comfortabel gebruiksgemak. Takken en dood hout verwijderen, stammen doorzagen, boomkruinen verzorgen, hout verzagen … Deze kettingzaag ondersteunt professionals in de land-, tuin- en bosbouw effectief via eindeloze mogelijkheden.

Dankzij de elektronische bedieningscockpit met led-indicator van 180° kan je de machine niet alleen in elke positie makkelijk besturen, maar heb je ook altijd alle belangrijke informatie in beeld, zoals de bedrijfstoestand van de zaag of de kettingrem. De MSA 220 T is standaard uitgerust met het 35 cm lange zaagblad STIHL Light P04 en de volbeitelzaagketting STIHL 3/8″ Picco Super 3 (PS3) om stukken stam en takken met gemiddelde diameters snel te verwijderen.

De compacte MSA 220 T is met zijn hoge zaagprestaties ook het ideale gereedschap om kruinen te verzorgen en dood hout te verwijderen. De compacte accukettingzaag haalt al zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP systeem. Dit accusysteem is afgestemd op de behoeften van professionals en laat zich bovendien niet afschrikken door regen en vocht. Voor de MSA 220 T bevelen wij de accu STIHL AP 300 S aan.

  • Krachtig, duurzaam en compact

De MSA 220 T is de krachtigste tophandle accukettingzaag van STIHL. Zijn hoge zaagprestaties garanderen samen met een kettingsnelheid van 23 m/s een uitstekend zaagvermogen. De ingebouwde koelluchtfilter beschermt de motor en de elektronica en verhoogt zo de levensduur. Bovendien valt deze kettingzaag op door zijn snelheid en compacte afmetingen. Dankzij de accutechnologie heb je geen last van uitlaatgassen.

  • Zonder trillingen en schokken

Bij de MSA 220 T wordt standaard een zaagketting met volle beitels gebruikt: de STIHL exclusive 3/8″ Picco Super 3 (PS3) die tegelijk krachtig en trillings- en terugslagarm is. In combinatie met het lichte zaagblad STIHL Light P04 levert hij een uitstekende zaagkwaliteit met slechts een kleine neiging tot schokken. Het is aangenamer werken en spaart tegelijkertijd je krachten.

  • Meer comfort en veiligheid dankzij de innovatieve bedieningscockpit

Ook op het vlak van arbeidscomfort scoort de MSA 220 T hoge punten. De nieuwe tophandle accukettingzaag beschikt over een elektronische bedieningscockpit. Daardoor is de machine in elke positie eenvoudig te besturen. Dankzij het ruime 180° led-indicatorveld heb je de informatie over de status van de kettingzaag en de kettingrem altijd in beeld. De praktische deblokkeerknop is steeds goed bereikbaar en zorgt voor extra veiligheid in elke situatie.

  • Instelbare oliepomp voor een aangepaste kettingsmering

De MSA 220 T is steeds uitgerust met een regelbare oliepomp. Dat is goed voor het milieu, en ook kostenbesparend. Zo kan de oliecapaciteit bij eenvoudige taken, zoals verzorgingswerken, tot een minimum beperkt worden, terwijl bij veeleisende opdrachten de optimale prestaties gegarandeerd worden door een maximale capaciteit. In de uitvoering MSA 220 TC-O wijst een extra actieve led-indicator je erop wanneer het oliepeil te laag is.

  • Accumodulesysteem voor toepassingen bij alle weertypes

De nodige energie voor de MSA 220 T wordt geleverd door een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP accusysteem. Hij is gebouwd door en voor professionals en kan ook gebruikt worden bij regen en vocht. ​ Naast de nieuwe accukettingzaag bestaat deze reeks uit nog 30 andere machines onder andere accu’s en ruggedragen accu’s met een uiteenlopend energieaanbod en diverse laders. Voor het volle vermogen is de accu AP 300 S de sparringpartner van de MSA 220 T. Met een looptijd van 29 minuten en maakt deze accu het mogelijk om bijvoorbeeld 260 insneden in stutbalken van 10 x 10 cm in dennenhout te maken.

  • Alles in één oogopslag

De STIHL MSA 220 T is heel gemakkelijk te integreren in het STIHL connected systeem met de STIHL Smart Connector. Gebruikers krijgen via deze toepassing een gedetailleerd overzicht van alle machine- en accugegevens zoals looptijd, leeftijd, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de geschiedenis.

Deel dit bericht